Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Браво за Владицу Андрејића

Браво за Владицу Андрејића

08.06.2010 / ВМ Стојановић, Михајло (2577)

Поводом одбране докторске дисертације и објављене репортаже, додатни коментар написао је велемајстор Михајло Стојановић.

Поштовани читаоци Вечитог Шаха,

Желео бих да додам још понешто са одбране докторске дисертације нашег друга.

Материјал који нам је представио, у свечаној атмосфери сале 706 Природно-Математичког факултета, за нас из публике звучао је као са друге планете. Чак ни изванредни Бојан Вучковић (водећи шахиста на српској рејтинг листи и дипломирани математичар) није могао да прати дуже од првог слајда а замислите како је то тек било фасцинантно за аутора ових редова!

Онда комуникација између докторског кандидата и чланова комисије, људи моји... од њиховог "језика геометрије" разумео сам једино везнике ;-) Задивљено сам гледао смиреног Владицу како пажљиво објашњава свој рад, баш у складу са оним што је изјавио непосредно пре почетка одбране докторске дисертације: "Никада у животу нисам имао трему".

По завршетку излагања г. Андрејића, са којим су чланови комисије били очигледно веома задовољни, уследила је стручна дискусија - односно размена мишљења људи који су код нас најстручнији у овој области математике. Затим се приступило оцењивању рада (у некој другој просторији) а потом је свечано објављено:

ВЛАДИЦА АНДРЕЈИЋ ЈЕ ДОКТОР МАТЕМАТИКЕ!!!

И ово је важно рећи: Наш друг је од свих чланова комисије добио похвалу за свој рад који је, бар мало, померио дотадашња научна сазнања. Оцена се може претпоставити... једанаестица још није уведена :-)

Уследиле су честитке и пољупци, али и поклони - углавном од припадница лепшег пола. Изузетно елегантни Андрејић је и то јуначки поднео :-) и позвао нас на сјајно припремљено послужење. Тако да смо, осим великог задовољства у дружењу, уживали и у кулинарским специјалитетима!

Да закључим: Честитке Владици Андрејићу, поносу рода свог, на овом величанственом успеху!