Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Дражић, шах и остало

Дражић, шах и остало

31.07.2010 /   Станковић, Миодраг

Ево и коментара Миодрага Станковића, председника ШК Бановци Дунав.

Поштовани Владице,
По годинама можемо да пређемо на ти али ћу из поштовања персирати до личног упознавања и анализи датих тема. Премишљам да се упустим у давање свог коментара већ дуже време, али на крају крајева не могу, а да мирно гледам шта се дешава. Као председник шах клуба Бановци Дунав, осећам обавезу да прокоментаришем тренутну ситуацију у нашем шаху. По рејтингу нисам јак шахиста, али га зато неизмерно волим и играм од своје 4 (четврте) године. Данас шах играју и моја деца. Ситуација у нашем шаху није нимало сјајна, јер сам у директном разговору са легендом шаха Бошком Абрамовићем на миру анализирао. Почетком године у основној школи у Старим Бановцима организовао сам симултанку где је Бошко играо са педесетак деце. На основу тога од фебруара иде бесплатна школа шаха за 15-ак деце што је у данашњим условима верујте подвиг, јер да се не довијам у проналажењу донатора и спонзора, ни тога не би било. Са друге стране у вођењу прве екипе у Војвођанској лиги група Срем суочавам се са низом проблема. Један од њих је да за уплаћену котизацију и за рејтинг играча приликом регистрације, добијемо непопуњене чланске карте, без године рођења да би нам судије у лиги претиле да ће нас контумацирати уколико то не исправимо. Питам се, чији је посао да то одради, наш или њихов, јер смо им приликом регистрације доставили све потребне податке. Њихов одговор је био да нису имали времена!? Играли смо финале првенства Војводине, рачун за то још увек нисмо добили! Погледајте сајтове, како ШСВ тако и ШСС, када се ажурирају? Када је истакнут план и програм рада за идућу годину да би смо планирали потребна финансијска средства? Све су то проблеми са којима се сусрећемо као клуб, а на које би појединце требало да ставе прст на челу. Да није све тако црно, приликом организовања Видовданског брзопотезног турнира, позвао сам људе из ШСВ и одазвали су се! Наравно хвала им на томе.

Ситуација поводом Међународног првества Војводине у шаху

Потребно је преиспитати све чињенице и уколико се Ваши наводи покажу тачним, без обзира о коме се ради, треба сносити одговорност. Само тако шах можемо подићи на виши ниво, јер појединац никад не сме бити испред колектива. Опаска, и сам сам на кућну адресу добио билтен. Нисам сигуран како ће ми фактурисати, када га нисам поручио?

На крају желим сарадњу са сваким, коме је у интересу да шах на овим просторима подигне на виши ниво. Несумљиво је да и Ви Владице имате искрених намера, а они који су плаћени да одлучују, требају што хитније сести за сто, погледати се у очи и селектовати добро од лошег, јер само на такав начин ћемо сви издигнути шах из блата.

уз наду да ћемо се ускоро чути и видети срдачан поздрав,
Миодраг Станковић