Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  За кога гласати?

За кога гласати?

29.09.2010

Ево неких симпатичних ствари које је објавио Спортски Журнал. Питамо се како ли ће гласати "наш" делегат на ФИДЕ изборима. Уживајте!

СПОРТСКИ ЖУРНАЛ, 28. септембар 2010

ЗАНИМЉИВ СУСРЕТ У ХАНТИ МАНСИЈСКУ

Забава код Иљумжинова

Стара српска пословица каже: Пријатеље држи близу, а непријатеље још ближе. Можда су се овом крилатицом руководили и челници Шаховског савеза Србије на Олимпијади у Ханти Мансијску, када су провели пријатно вече на „забави“ коју је приредио актуелни председник ФИДЕ Кирсан Иљумжинов. Није згорег напоменути да су Иљумжинов и Анатолиј Карпов у изборној трци за председника ФИДЕ, а да је наш Савез „под притиском“ дао подршку некадашњем светском шампиону, јер би у случају победе Карпова, Алиса Марић постала потпредседник ФИДЕ. Било је ту разних трзалица, „повуци–потегни“, када се одлучивало о делегату на Изборној скупштини, али на крају се потпредседник ШСС Мирослав Копања, ипак повукао (упућенији у шаховска и политичка питања кажу под притиском), и то место уступио Алиси Марић. Пошто је у последњем тренутку Алиса спречена да путује, тај посао од поверења, обавиће или председник ШСС Миодраг Вукотић, или поменути Копања. Зли језици шаховске Србије се питају какав ће бити исход, по свој прилици, тајног гласања, али већина је уверена да ће челници ШСС испунити раније дато обећање. У интересу српског шаха...


ОСМЕХ КАЖЕ ВИШЕ ОД РЕЧИ: Мирослав Копања, Кирсан Иљумжинов и Миодраг Вукотић (слева)

И. Р.СПОРТСКИ ЖУРНАЛ, 29. септембар 2010

ЧЕЛНИЦИ ШС СРБИЈЕ У ХАНТИ МАНСИЈСКУ

Мењале се информације

Слика челника ШС Србије Мирослава Копање и Миодрага Вукотића са Кирсаном Иљумжиновом, која је објављена јуче у Спортском журналу, била је повод нашим шаховским функционерима да из Ханти Мансијска, преко „координатора“ Снежане Стојановић, пошаљу исцрпан извештај о, како пише у поруци „низу сусрета и значајних разговора“ пред конгрес ФИДЕ. У саопштењу се каже да је први у низу био са актуелним председником ФИДЕ, Иљумжиновом. Разговор је протекао у пријатељском тону иако је он упознат са ставом делега ције ШСС о подршци Карпову. Наводи се да је између осталог било речи о системима такмичења и да су се „размењивале информације о актуелностима“. Такође пише и да је Иљумжинов обећао максималну подршку ШСС, без обзира на исход избора (?!), у борби за стицање пуноправног чланстава у ОКС. Други сусрет је био са Анатолијем Карповом, на пријему организованом за Федерације балканских земаља. После „разраде плана и стратегије за Изборну скупштину“, највише се причало о плановима после избора. Поред састанака на светском нивоу, челници ШСС, пише у саопштењу, имали су и низ разговора на нивоу Европске шаховске уније (ЕЦУ), са представницима Црне Горе, Хрватске, БиХ, Македоније, Бугарске, Албаније, Аустрије, Француске, Грчке, Турске и Финске.


ИСКРЕНЕ НАМЕРЕ: Мирослав Копања и Анатолиј Карпов

И. Р.