Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Коментари посетиоца

Коментари посетиоца

21.01.2011 /   Андрејић, Владица (2170)

Ево неких коментара који су нам пристигли...

Ево неких коментара који су нам пристигли... Имам одређених проблема око кодирања неенглеских слова која видим као упитнике, па сам у свим овим текстовима морао пешке да их преправљам... Претпостављам да карактери нису регуларно укуцавани као утф-8, већ у неком специфичном фонту па копирани...

Vaso Blesić, Obrenovac, 14. јануар 2011

Moram da se složim sa većinom komentara koji su objavljeni na ovom sajtu i da kažem da je vreme za šahovsku revoluciju.
Kako bi inače mogle da se izvedu nake promene u šahovskom savezu, ko bira te koji burgijaju, koliko šahovski profesionalci, koliko predstavnici šahovskih klubova, a koliko amateri učestvuju u izboru funkcionera šahovskih saveza.
Nikad nisam čuo da su izbori u šahovskom savezu i održani, a kamoli da znam ko je tu glasao i ko ima i kakvo pravo glasa. Meni se čini da je ljude u našim sportskim savezima nemoguće smeniti, jer za to dobijaju masne dnevnice, a šahisti nažalost ispaštaju ( kako profesionalci tako i amateri ), jer nemaju gde da igraju, ozbiljnih turnira je sve manje i manje, pa eto na prstima jedne ruke mogli bi se izbrojati rejting turniri u Beogradu, a uskoro neće morati da se koristi više od jednog ili dva prsta ako ovako nastavimo.
Sve dok se u savezu bude sedelo isključivo iz ličnih interesa imaćemo ovakav sunovrat u srpskom šahu, nažalost mislim da bi šahovski savez morala da postane volonterska ustanova da bi iole dobro funkcionisala.
Evo na primer ja živim u Obrenovcu i trebalo bi da znam ko moju opštinu predstavlja na izborima u šahovskom savezu Beograda ili Srbije, makar zbog toga što sam trenutno najbolji igrač Obrenovca ( mislim po rejtingu ) i da mu dam neku sugestiju ili lično mišljenje o radu saveza i o eventualnim kandidatima na glasanju. Svaka opština u Srbiji bi morala da ima svog predstavnika na izborima u savezu, a tu osobu ne bi birao savez već igrači ili klubovi sa tog područja pa možda bi onda došlo do nekih promena.
Svaki klub koji učestvuje u bilo kom takmičenju mora imati pravo glasa i to bi moglo da podeli: klubovi najnižeg ranga 1 glas, naredni 2 i tako dalje dok bi klubovi u Prvoj ligi imali 10-ak glasova, mislim da bi klubovi trebalo da budu 50 % glasačkog tela u savezu, jer prvenstveno oni finansiraju i savez i plaćaju igrače i trebalo bi najviše da odlučuju, igrači ne bi trebalo da imaju manje od 40 % glasačkog tela, a ostali ( prvenstveno mislim na šahovske organizatore, kao i gospodu iz saveza ne bi trebali da imaju više od 10% glasova ), a ovako niti se zna ko, niti kada niti kako glasa pa se moram složiti sa mišljenjem gospodina Božića za "bezbolnu metodu".