Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Нисам ја, мајке ми

Нисам ја, мајке ми

14.02.2011 /   Андрејић, Владица (2170)

Да ли је то "наш селектор" изјавио: "Јесте, крив сам, јео сам говна, радио сам то и то, јер сам био слеп поред очију. Казните ме да окајем своје грехе, да поново будем човек, да станем на своје ноге, али не, нисам писао на босанском сајту"? Напомена за неупућене: за рђав вокабулар заслужан је чувени цитат из "Балканског шпијуна" Душана Ковачевића.

У касним вечерњим сатима 13.2.2011. на званичном сајту Шаховског савеза Србије освануло је следеће: "На захтев велемајстора Синише Дражића, селектора мушке репрезентације Србије у шаху, а ради потпуне информисаности, објављујемо селекторово обраћање шаховској јавности." Прво ћемо да прочитамо то саопштење које је датирано на три дана раније, претпостављам да је толико времена требало новом вебмастеру Савеза да убаци причу на сајт.

OBRAĆANJE ŠAHOVSKOJ JAVNOSTI
Novi Sad, 10.02.2011. godine

Ovim otvorenim pismom obraćam se šahovskoj javnosti, da bih otklonio neistine koje se u poslednje vreme pišu i plasiraju pod mojim "Imenom i Prezimenom" na raznoraznim privatnim sajtovima!

Na taj način je obmanuta široka javnost, pre svega mislim na šahovsku, a medju njima i veliki broj mojih prijatelja, poznanika i sl. Ovo je bio direktan povod za dosta grub istup GM Ivaniševića (u novinama "Politika") a kako danas čujem i za još neke istupe drugih renomiranih velmajstora, protiv mene i funkcije koju časno branim. Naravno, bilo ko od njih je mogao to i da proveri (da je hteo) u direktnoj komunikaciji sa mnom, ali kako je negativna kampanja (a zašto ne reći i prljava) uzela maha, čak mogu da ih i razumem kao takodje povredjene u ovoj celoj ujdurmi.

Pod krivičnom i materijalnom odgovornošću odgovorno tvrdim da nikad nisam na navedenom bosanskom sajtu davao nikakve izjave ni vodio bilo kakve polemike, kao ni dopisivao se sa navedenim ljudima (za koje verujem da su većina izmišljeni, ili da većina, ako uopšte i postoje, nisu znali da se ne radi o meni nego o vrlo podmuklom dubleru, ili više njih), a za samo postojanje navedenog sajta znam tek od pre nekoliko dana.

Sam rečnik koji se tamo koristi u nekim komentarima je toliko nepristojan i maliciozan, da bi samo osoba plitke pameti mogla da ga upotrebi javno. Samim tim ovi neartikulisani istupi protiv mene, narušavanje mog moralnog integriteta, naneli su mi veliku duhovno-materijalnu štetu, kao i mojoj porodici. Takodje, sama institucija Saveza je time uprljana. Iako sam u početku sve to ignorisao, misleći da je to samo hir nezrelih i mladih ljudi, međutim, stvari su otišle predaleko, pa bih ovim putem pozvao sve one koji žele da sa mnom o ovim temama raspravljaju, da mi se slobodno jave, pre nego što formiraju svoje mišljenje. Takodje, ako bilo ko ima nekakve informacije, o tome ko se poslužio mojim imenom i prezimenom, bio bih mu neizmerno zahvalan.

Moja skajp adresa je : sdrazic tel: 021 450 714 i 064 124 9741

Svima stojim na raspolaganju a pogotovu ljudima dobre volje. SPASIMO ISTINU! Uradimo to zajedno i omogućimo našem Šahovskom savezu, koji je savez svih nas, da u ovim teškim vremenima funkcioniše i da se uspešno reorganizuje, jer vremena koja predstoje neće sigurno biti laka ni za koga, a pogotovu ne za šahiste.

GENS UNA SUMUS gm i dipl.ecc. Dražić Siniša, selektor reprezentacije Srbije.

Верујем да сте се јако забавили читајући горе наведени текст "господина" селектора, просто се не зна да ли је смешно или жалосно. Замислите да вас неко оптужи да сте куповали и продавали, властите и туђе, турнирске и рејтинг поене, да сте штанцовали и извозили (Италија, обећана земља) балове и титуле. Замислите да вас неко оптужи да сте узурпирали власт у Војводини и нелегално поделили високе функције. Замислите да вас неко оптужи да сте се прогласили за селектора репрезентације, да сте као селектор живе људе пермутовали по таблама само зато да би се разликовали од других, да сте као селектор направили најлошији резултат у историји српског шаха, а да сте сами себе оставили да и даље будете селектор. Замислите да вас неко оптужи да сте изигравали Бога и да сте од квалификација за Шампионат државе направили цугер турнир, а онда се сами делегирали на Шампионат. Замислите да вас неко оптужи да је ваш најближи сарадник као главни судија штеловао парове на званичном квалификационом турниру и трудио се да ви са растојања од преко хиљаду километара упишете бод у табели, а онда да је тај сарадник у потпуности раскринкан као вишеструка личност. Верујем да вам је поприлично тешко да све те ствари истовремено замислите, али да ли бисте се виртуозно одбранили речима: "Нисам ја писао на босанском сајту, мајке ми!"

Не, ја не могу ово да замислим, ипак је чика Дража много способнији, чак и у моментима док му дрмају кавез. Због тога мислим да је ово отворено писмо ипак писао дублер. Замолио бих новог вебмастера Шаховског савеза Србије да провери ИП адресе пошиљаоца отвореног писма, а и да нам каже ко је одобрио објављивање истог.

А сада мало да се концентришемо на сам текст отвореног писма. "Под кривичном и материјалном одговорношћу одговорно тврдим да никад нисам на наведеном босанском сајту давао никакве изјаве ни водио било какве полемике, као ни дописивао се са наведеним људима, а за само постојање наведеног сајта знам тек од пре неколико дана." Колико сам ја разумео та кривична и материјална одговорност се не односи на последњи део текста који је само констатација да за наведени сајт зна тек од пре неколико дана. Чуди ме да нико од посетиоца мог сајта, а било их је по хиљаду дневно, није контактирао Дражу да му покаже чланак "Вашар уместо квалификација", који је објављен давног 25. јануара, ако ли не да га упозори, оно барем да га прозива. А то да ли је човек лично писао или ангажовао неког да то уместо њега уради, није толико битно...

Што се самог босанског сајта тиче, погледајмо само пост број 1202 у коме Дражићев дублер каже: "Они из Србије, нека слободно пишу на сајту "лудог математичара" Андрејића, како га прозва мој пријатељ Иван из "Спортског журнала"". Много времена пре тога Иван из Журнала ми је рекао да је надимак "луди математичар" сковао Дражић лично, али не верујем да је број људи који зна за то већи од броја прстију једне руке, самим тим тај пост није могао било ко да напише...

"Самим тим ови неартикулисани иступи против мене, нарушавања мог моралног интегритета, нанели су ми велику духовно-материјалну штету, као и мојој породици." "Како, молим? Па зар моралног интегритета имаш ти?", рекла би Северина... "Такође, сама институција Савеза је тиме упрљана." Ха ха ха, сјајно, па зар није сама институција Савеза упрљана кад је дотичног изабрала за селектора, ако ли не и раније? Какве везе сада има Савез? Ах, да, изгледа да је Дражић једнако Савез, јер он одлучује ко ће играти за репрезентацију, он одлучује ко ће играти Шампионат, он одлучује али ускоро ће томе доћи крај... "Такође, ако било ко има некакве информације, о томе ко се послужио мојим именом и презименом, био бих му неизмерно захвалан." Не знам колико могу помоћи око овог питања, али сумњам на неколико класичних импостера, јер ако није Шаховић Станко из Ветерника, онда мора да је Јован Петровић из Њу Делхија.

"СПАСИМО ИСТИНУ! Урадимо то заједно и омогућимо нашем Шаховском савезу, који је савез свих нас, да у овим тешким временима функционише и да се успешно реорганизује, јер времена која престоје неће бити лака ни за кога, а поготову не за шахисте." Опа, "Спасимо истину", већ назирем отварање новог сајта www.spasimoistinu.com који ће објавити рат већ постојећем сајту Спасимо Шах (www.spasimosah.com) који тражи да сви функционери из савеза поднесу оставке. Мало ли је на ову скупоћу?