Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Издаја

Издаја

26.02.2011 / ИМ Војиновић, Горан (2446)

Поводом актуелне ситуације обратио нам се ИМ Горан Војиновић са два коментара. Да не бих компликовао причу оба објављујем овде. Свако има право на своје мишљење, а моје мишљење и став иницијативног одбора Спасимо шах, вероватно ћете прочитати у некој следећој репортажи.Подржавам мишљење Алексе Стриковића

У потпуности се слажем са Алексом Стриковићем. Како је могуће да неки играчи желе промене у Савезу, а са друге стране прихватају учешће на шампионату. Уколико се деси да играчи који се активно залажу за промене прихвате учешће на шампионату, то ће значити да се поједини шахисти залажу само за "козметичке" промене, а не стварне, реформске промене. То даље значи, по мени, да желе само да преузму позиције у Савезу, да реше своја егзистенцијална питања и своје тренутне проблеме. У случају да играју шампионат, и при том остану са људима који се залажу за акцију "Спасимо Шах", ПОВЛАЧИМ МОЈУ ПОДРШКУ горе поменутој акцији.

Пуно поздрава свим шахистиома у Србији из Missouri-ја

ИМ Горан Војиновић
Lamar-Missouri-USA
24. фебруар 2011.Издаја

Поштовани посетиоци "Вечитог шаха", поштовани Владице, љубитељи шаха,

Са дубоким разочарењем сам прочитао вест да су два члана Иницијативног одбора прихватила да играју Шампионат Србије. Наравно да мислим на Дамљановића и Иванишевића. Анализирајући листу играча који су прихватили да играју шампионат, могу да разумем и оправдам учешће свих осталих. Перуновић и Тадић имају малу децу о којима морају да воде рачуна (и сам сам био у таквој ситуацији па их у потпуности разумем), Миладиновић, Пикула и Милановић се никада и нису изјашњавали на ову или ону страну директно, Лаза Несторовић је још дете чији је сан био да игра на шампионату... итд. Али... Дамљановић и Иванишевић. СКАНДАЛОЗНО. Гледајући листу играча који су пружили подршку акцији "Спасимо Шах", могу закључити да 99,99% њих нити имају, нити су подржали акцију из неког интереса. Руководила их је искључиво жеља за променом стања у шаховској организацији, и сви они, укључујући и мене су подржали промене из СРЦА. Да ли су они заслужили да буду "издани и продани" од двојице људи који се "боре за промене"? Ја мислим да нису. Ја лично се осећам врло пониженим. Акцију сам подржао на основу skype разговора са Нестором (нечитајући проглас), желеци да дам мој скромни допринос вашој акцији. Чак сам му и рекао да сам спреман и фининсијски да подржим вашу акцију ако будете од мене то захтевали. Разочаран сам такође, што на сајту "Вечити шах" који уређује Владица Андрејић нисам прочитао да је било који члан Инцијативног одбора осудио одлуку Иванишевића и Дамљановића. Па, Вас, своје пријатеље и кумове, су највише продали, на неки начин. Да ли можемо да очекујемо да ће се убудуће ствари у шаховској организацији завршавати по "кумовској линији", на исти начин на који сада "посао" завршавају Дражић и остали?

По мени то значи да њих није руководила жеља за променом у раду шаховске организације, него искључиво ситни, лични интерес да задовоље своје потребе.

Ја предлажем следеће :

1) Да се Бранко и Иван повуку са шампионата
2) Ако њих двојица и поред свега играју шампионат, предлажем да се ИСКЉУЧЕ из Иницијативног одбора,
3) Да НИКАДА у будућности, не буду у могућности да одлучују у важним питањима, из простог разлога што неко ко је једном издајник - увек ће да остане издајник. Наравно, обзиром на њихову стручност, ангажовање њих двојице као селектора или играча је могуће.

Уколико, из било ког разлога, Иницијативни одбор покуша да заташка или релативизује ИЗДАЈУ горе наведених чланова Иницијативног одбора, ја ПОВЛАЧИМ своју подршку акцији "Спасимо шах" .

Пуно поздрава из Missouri-ја

ИМ Горан Војиновић
Lamar-Missouri-USA
26. фебруар 2011.