Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Разлози отказа ШК Смедерево

Разлози отказа ШК Смедерево

01.09.2011 / ВМ Милановић, Данило (2516)

На Првој лиги Србије не наступа шампионска екипа ШК Смедерево, а зашто је то тако говоре сами играчи: Перунко, Дача и Таџа.

разлози отказивања учешћа ШК Смедерева на I лиги Србије

Ш.К.Смедерево је актуелни екипни првак Србије и актуелни освајач Купа Србије

самим учешћем на Купу Србије, аутоматски не постоји могућност наступа за други клуб

играчи су усмено договарали ангажман са председником клуба Миланом Николићем

договорена динамика исплате: први део у априлу, други у јулу, трећи пред I лигу

на исплату првог дела се чека до завршетка Купа 22.05.2011. године. Договорени део велемајсторима Иванишевићу и Перуновићу није исплаћен у потпуности

у јуну сазнајемо да велемајстор Иван Иванишевић неће моћи да игра за клуб на I лиги пошто се термин поклапа са његовим учешћем на Светском Купу. Контактирамо председника клуба Милана Николића који нам усмено гарантује да ће клуб сигурно наступити на I лиги, као и да ће сва дуговања према играчима бити испуњена у договореном року.

крајем јуна нам Милан Николић јавља да је нови члан нашег клуба Лазар Несторовић (касније сазнајемо да он, иако му је Николић такође усмено обећао, није добио никакву новчану надокнаду за прелазак у клуб)

тада престаје сваки контакт Николића са нама. Од 20-ог јула покушавамо да ступимо у контакт, да би нам тек кроз недељу дана послао СМС уз образлозење како се није јавио пошто је мобилни телефон заборавио на пуњачу у иностранству(!), како је уморан од шаха, да управо креће на море па на пословни пут, да га више не узнемиравамо. У наставку текста нам говори како је проверио и установио да је финансијска ситуација у клубу задовољавајућа, као и да се за дуговања обратимо секретару клуба, а уколико не одиграмо лигу, та дуговања нам неће уопште исплатити! Следећег дана, мислећи да ћемо тако ступити у телефонски контакт са Николићем, зовемо секретара који нам каже да није упознат са многим стварима, да врло мало може да учини поводом настале ситуације и да мисли да ће тек следеће године моћи да се обезбеде потребна средства за нормално функционисање клуба, као и да ни на видику није исплата дуговања за текућу годину. Такође нам је речено да није ангажован ни инострани играч. Пошто је у иностранству, шаљемо е-маил Милану Николићу са поруком да смо спремни да померимо рок за исплату дуговања до 1. новембра и наравно, одговор не добијамо.

почетком августа секретар Шаховског савеза Централне Србије. Миливоје Миливојевић, нас обавештава у неформалном разговору, да је ступио у контакт са Миланом Николићем да би га обавестио да 10-ог августа истиче рок за пријаву иностраног играча, на шта му је Николић рекао исто што и нама, да је уморан од шаха, да је на пословном путу, да је све пребацио на секретара,...

два дана пре почетка I лиге, добијамо информацију од службеника Шаховског савеза Србије да је Ш.К.Смедерево отказало учешће на I лиги Србије!

следећег дана, Николић се јавља и том приликом смо му рекли да је скандалозно да екипа Ш.К.Смедерева као актуелни освајач Купа Србије и актуелни екипни првак Србије откаже учешће на I лиги, као и да смо спремни да рокове за исплату дуговања померимо на 1.март 2012. године, а све у циљу да клуб наступи на такмичењу. Једино што смо затражили од Милана Николића је да нам, про форма, пошаље СМС или е-маил у коме нам гарантује исплату до тог рока, пошто је он, од првог дана нашег ангажовања, једина особа са којом смо договарали услове играња. Он је и то одбио.

оваквим поступцима председника клуба Милана Николића, оштећени смо за најважније екипно такмичење у току године, тј. ускраћена нам је могућност одбране титуле, освојене прошле године. Такође поприлично смо оштећени финансијски пошто нам је играње за клуб један од извора годишњих прихода. Оштећени су и Шаховски савез централне Србије и Шаховски савез Србије, град Смедерево...

сматрамо да би руководство Шаховског савез Србије требало најозбиљније да размотри могућност да Милан Николић буде најстрожије кажњен због својих поступака.

Велемајстор Милош Перуновић
Велемајстор Данило Милановић
Велемајстор Бранко Тадић