Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Ипак не долази!

Ипак не долази!

02.04.2012 /   Андрејић, Владица (2164)

Нажалост Гари ипак не долази за викенд

Они који прате Перпетуал од оснивања знају да је 1. април посебан дан и да се тога дана треба чувати главног и неодговорног уредника Перпетуала, Андрејића. Сваке године падне по нека шала, а од забележених у виду репортаже можете се подсетити Џобаве или Ширег списка... Овога пута направљена је мала камуфлажа јер је чланак Повратак Гарија оригинално представљен као објављен 31. марта, али наравно на сајт је окачен после поноћи, односно 1. априла 2012. Ствари у том тексту су углавном истините, али хајде да размотримо шта је истинито, а шта измишљено у дотичном тексту.

На почетку одмах да кажемо да Гари Кимович неће посетити Београд, барем не за наредни викенд, мада постоје неке индиције да ће се до краја године и то догодити.

Прича о Шаховском информатору и Гарију је комплетно истинита. Гари је заиста радио на свом срећном тому 113, названом Паклена поморанџа . Данас ће изаћи и Информатор 113 па ћете моћи да уживате у 6 страна на енглеском које је Гари припремио за овај број. Уосталом чињенично стање сте сами могли да проверите на линковима Шаховског информатора и Чезбејза.

Студентски град и централна читаоница су комплетно измишљени. Уоште није јасно да ли ће ове, као и сваке претходне године, бити одржан традиционални турнир студената (и професора) поводом Дана студената. Ако га ове године не буде ја ћу заиста задржати титулу од прошле године јер, као што сам већ написао, у питању је један од ретких турнира које сам освојио у својој скромној шаховској каријери. Разлог зашто ову чињеницу не можете проверити на Перпетуалу је тај што не обрађујем турнире на којима учествује превише играча које немам у својој великој бази играча...

Нема Гарија, самим тим нема ни најављене симултанке, ни свечане промоције Шаховског информатора. Ја ћу наредни викенд свакако отпутовати за Скопље где ћу наступити на великом турниру Опен Карпош 2012. Надам се да ће читаоци Перпетуала навијати за мене, а ја ћу се трудити да редовно извештавам из Скопља.

Што се историјата тиче, Гари је заиста играо симултанку на 40 табли у Дому Синдиката што доказује и оригинална објављена фотографија, а судила је Милунка Лазаревић. Нисам сигуран када је симултанка одржана, вероватнија опција је да није у питању 1984. већ 1983. година, а резултат је био 37:3 за Гарија. Највећи херој симултанке био је, како сам начуо, извесни Ружић (не Сретен, него неки из Рушња) који је успео да победи Гарија! Пековић је заиста био један од хероја, заиста је имао чистог пешака више, и заиста му је Гари три пута нудио реми док Пеки то није прихватио.

Зоран Пековић заиста није никада примио мат по основном реду и заиста увек ређа пермутације потеза а6, б6, д6, е6, г6, х6, Лб7, Лг7, у обично логичнијем редоследу. Међутим, против Гарија је изабрао пермутацију која почиње са х6 и а6 па га је Гари на почетку јако чудно гледао, а на крају био срећан јер је једва спасио живу главу...

Још један од хероја био је Срђан Чарнић који каже: "Ова симултанка ми је остала у лепом сећању, иако сам изгубио пешака у средишњици, наставио сам да притискам Каспарова претњама. Шалио сам се годинама да ми је исчупао руку за реми, а права истина је да сам у мало бољој позицији за мене рекао - НИЧЈА, што је на моју велику радост Каспаров одмах прихватио."

Што се тиче наградног питања о томе ко је омладинац из доњег левог ћошка са слике имамо и одгвовор. У питању је перспективни омладинац осамдесетих, Слободан Петровић, који сада само прати шах, али не наступа активно. Нико није званично дао тачан одговор на ово наше питање, тако да никоме не дугујемо симултанку са Гаријем. Да нам се јавио сам Слободан лично рекли бисмо му: "Човече, ти си већ играо са Гаријем, пусти неког другог да игра!"

Небојша Баралић је заиста главни судија на екипном првенству ветерана које се игра у Словенији, а завршава 4. априла. Ову чињеницу лако доказује фотографија од пре пар дана из меча ветерана Швајцарске и Русије, на којој видите дерби Корчној-Васјуков, а Бум Бум вреба из прикрајка. Међутим, информација да су пријаве за симултанку код Небојше Баралића, упркос написаној препоруци да се ипак сачека његов долазак из Словеније, задале су нам приличне неприлике!СВИ БИ ДА ИГРАЈУ СИМУЛТАНКУ

Како незванично сазнајемо, поводом данашњих информација објављених на Вечитом шаху, међународни шаховски судија Небојша Баралић је поднео тужбу против Вечитог шаха и његовог главног и неодговорног уредника Владице Андрејића због узнемиравања и онемогућавања обављања дужности главног судије на Екипном првенству Европе за ветеране. Наиме, данас је МТС блокирао број телефона судије Баралића због великог броја позива и направљеног великог рачуна јер се он налази у ромингу. Помиње се одштета у шестоцифреном износу коју Вечити шах треба да исплати на име трошкова телефонског рачуна и направљене штете. Олакшавајућа околност за Вечити шах је могућност да откупи 100 Шаховских информатора бр. 113 и подели основним школама у знак подршке акцији Шах у школе.

Надамо се да ће директор Јоца понудити добре услове на количину!Ево и неких коментара које смо добили

Зоран Ђорђевић, Београд: На слици је "Роби", Здравковић, мој пријатељ и некадашњи саиграч из Ш.К. Нови Београд.
Ружица, Београд: Поштовани Владице, Да није то случајно добра априлска шала? Велики поздрав.
Стефан Илић, Београд: Мислим да је у доњем левом углу на слици Миладиновић Игор.
Рашо Остојић, Нови Београд: Поштовани Владице, Ако није 1. априлска шала вест је јако лепа.
Горан Симић, Београд: Мислим да је млади играч из ћошка слике Иван Соколов.

Хвала свима који су оставили свој коментар на сајту! Обећавам да ћу бити мало озбиљнији у наредном периоду, али будите опрезни и чувајте се наредног првог априла.