Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Четворомеч Стара Пазова 2012

Четворомеч Стара Пазова 2012

14.05.2012 /   Баралић, Небојша (2247)

Ево репортаже од пре пар дана из куће фудбала у Старој Пазови

ШАХОВСКИ ЧЕТВОРОМЕЧ “СТАРА ПАЗОВА 2012”

Стара Пазова, 12. мај 2012. године

Национална кућа фудбала у Старој Пазови данас је била домаћин шаховског четворомеча у коме су учешће узели студентска репрезентација Мађарске, студентска репрезентација Србије, млада репрезентација Србије и домаћин Стара Пазова.Покровитељ комплетне манифестације је Општина Стара Пазова, док је улога спонзорства традиционално припала Високој школи за пословну економију и предузетништво ПЕП из Београда.Пре почетка турнира госте и учеснике су поздравили председник Општине Стара Пазова господин Горан Јовић, први секретар Амбасаде Мађарске... Говорници су нагласили вишеструки значај ове манифестације и обећали да ће све учинити да се једна лепа традиција одржи. У име шахиста, Небојша Баралић се захвалио домаћинима на гостопримству и врхунским условима за игру и предао шаховске гарнитуре Националној кући фудбала и председнику Општине. Како је рекао, нада се да ће наши најбољи фудбалери добијене шаховске гарнитуре користити у тренуцима одмора и да ће им помоћи да у наредним утакмицама остваре добре резултате, превасходно мислећи на стратешка и тактичка надигравања.

Повлачењем првог потеза од стране председника Општине Стара Пазова у партији Кабаи Сзусзанна – Марија Ракић, меч је и званично почео.


Интересантно је да су после два кола све екипе су биле изједначене, сви су имали по једну победу и један пораз, све партије су завршене идентичним резултатом 3 : 1. Одлучивали су мечеви последњег трећег кола у коме су максималну победу над домаћином остварили најбољи српски студенти, а млада репрезентација је савладала студенте из Мађарске 3 : 1.Тако је победник Шаховског четворомеча „Стара Пазова 2012“ постала екипа Универзитетске репрезентације Србије, друго место је припало младој репрезентацији Србије, трећи су студенти из Мађарске, а четврти домаћини из Старе Пазове.

Након завршетка шаховских догађања, поприште нових борби је био фудбалски терен. Било је интересантно посматрати шахисте како баратају лоптом. Може се слободно рећи да би неколицина њих имала лепу фудбалску каријеру. Ипак, најпријатније изненађење за писца ових редова су биле Лена и Мила које су показале свој широки фудбалски репертоар: прецизна додавања, постизање голова петом и главом, дриблинзи, дуел игра…

Тиме је шаховско – фудбалски дан био заокружен!

Организатори овог лепог шаховског догађаја су били Удружење српско – мађарског пријатељства „Гардош“, општински шаховски савез, ШК „Бановци Дунав“, Универзитетски спортски савези Србије и Београда и ШК „Јелица ПЕП“.

Небојша Баралић