Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Отворено писмо репрезентације Црне Горе

Отворено писмо репрезентације Црне Горе

30.07.2012 / ФМ Попадић, Драган (2205)

Отворено писмо селектора и шаховских репрезентативаца Црне Горе

Отворено писмо селектора и шаховских репрезентативаца Црне Горе

Док ових дана цијели свијет гледа Олимпијске игре у Лондону мушка шаховска репрезентација Црне Горе, која се припрема за Олимпијаду у истанбулу крајем авуста, осјећа се као сироче. Заборављена од свих, прије свега од свог Савеза. Огорчени лошим односом према репрезентацији ми смо се већ огласили отвореним писмом прошле године. У међувремену добили смо и ново руководство на челу са предсједником Предрагом Дрецуном, а однос према репрезентацији је још гори. Два мјесеца прије Олимпијаде у Истанбулу саопштено је да ћемо на пут комбијем. То је четири дана пута, два дана до Истанбула и два дана у повратку. То ће се сигурно одразити на наше резултате. Након легендарног пута фудбалера никшићког Челика за Украјину и ми ћемо изгледа ући у легенду.

А има довољно времена да се организује авионски превоз. Средства не би требало да буду проблем, јер смјештај и исхрана на Олимпијади су бесплатни, а држава Црна Гора одваја годишње 35 хиљада еура за међународни програм Шаховског савеза. Од тог новца финансира се све – од аматерских такмичења, канцеларије, хонорара координатора, судија, до међународног програма. Али, најмање за међународни програм врхунских шахиста. Дивно је видјети наше спортисте у Лондону у посебно креираним униформама. Ми смо сами набавили дресове са државним грбом и црвене качкете. Уз старе црвене тренерке да барем мало личимо на спортисте који долазе из Црне Горе. Тражили смо разговор са новим предсједником Дрецуном о путовању за Истанбул и уопште односу према врхунским црногорским шахистима и члановима репрезентације. Он је у први мах пристао, али више се не јавља. Препуштени сами себи, обраћамо се јавности, Управи за спорт и ЦОК-у.

На шаховској Олимпијади у Истанбулу даћемо све од себе, као и досад, да Црну Горе репрезентујемо на најбољи могући начин, од игара до понашања. Ако је потребно за Истанбул ћемо ићи и пјешке. Али, нема потребе!


Селектор Драган Попадић
Репрезентативци:
ВМ Никола Ђукић
ВМ Драгиша Благојевић
ВМ Милан Драшко
ВМ Драган Косић
ИМ Блажо Калезић