Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Извештај са Кадетског европског првенства 1

Извештај са Кадетског европског првенства 1

17.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517)

Велемајстор Бранко Тадић даје извештај са Кадетског европског првенства после првог дана игре. Причу можете директно пратити на сајту ШК Тадић.

После више од 13 сати вожње екипа младих шахиста стигла је на појединачно Европско првенство у шаху, које се одржава од 16. до 26. августа у Прагу (Чешка). Као и до сада на овако великим манифестацијама наишли смо на одређене пропусте организатора,а највише је притужби на различитост соба и недостатак интернета у свим собама. Такође, сале за игру којих има укупно три, нису подједнако добре, тако да је у првој сали одакле иду уживо преноси партија прилично хладно, док је у трећој где играју најмлађи веома тесно и загушљиво. Оно што је мени као шахисти ипак највише засметало су картонске табле на којима се игра већи број партија.

Србију на овом такмичењу представља 17 учесника. У првом колу није било већих изненађења, а треба истаћи реми Бојана Јовановића против пољског интернационалног мајстора Садзиковског(2444), који је шести фаворит у групи до 18 година.

Победе у првом колу су остварили Ивић Лазар(Б8), Ивић Велимир(Б10), Радовановић Михајло(Б12), Радовановић Никола(Б16), Ђорђевић Невена(Г8), Гајчин Марина(Г12), Ињац Теодора(Г12), Ракић Теодора(Г14), Нонковић Богдана(Г18).

Ремизирали су Будисављевић Лука(Б8), Јовановић Бојан(Б18), Ђермановић Адријана(Г10), Томин Ксенија(Г16).

Поражени у првом колу су Оморјан Дејан(Б10), Савић Михаило(Б12), Рајковић Младен(Б14), Миливојевић Маша(Г10).

Шаховска школа велемајстора Тадића овде има 4 представника и остварене су три победе уз пораз Младена Рајковића.

Ивић Лазар(Б8) је прилично лако добио представника БИХ и сутра га очекује доста тежи испит против румунског представника који је шести носилац у групи најмлађих.

Радовановић Михајло(Б12) није имао већих проблема против руског представника Марк Косвина, где је партија решена већ у раној фази игре где је у словенској одбрани направио велику предност. У другом колу га очекује румунски представник који је четрнаести носилац у групи до 12 година.

Рајковић Младен је пропустио да приреди изненађење у партији против Паравyан Давида (2271) из Русије. После добро одиграног отварања Рајковић није искористио стечену иницијативу за жртвован квалитет и дозволио противнику да серијом измена преведе партију у мирну завршницу. У другом колу очекује га партија са Турским представником Инан Цамберком.

Нонковић Богдана је рутински савладала представницу Словеније Нику Кук. У позиционој борби у каталонском отварању, партија је решена тактичким ударима и на крају матним нападом. У другом колу предстоји партија против Рускиње Северине Марие (2147).