Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Извештај са Кадетског европског првенства 4

Извештај са Кадетског европског првенства 4

21.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517)

Велемајстор Бранко Тадић о четвртом дану са Кадетског европског првенства. Извештаје можете пратити и на сајту ШК Тадић.

17.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 1
18.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 2
20.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 3

Одиграно је четврто коло у свим конкуренцијама и у први план је избио Велимир Ивић из Београда који се такмичи у групи до 10 година. Агресивном игром од старта Велимир је брзо захватио иницијативу против противника из Пољске и прилично лако освојио поен. Са 3.5 поена Велимир је тренутно на деоби 7. места и сутра у партији против Ломасов Семена (1954) из Русије, коју можете пратити у преносу уживо, тражиће победом шансу да се пробије у сам врх. Свакако да овако добар старт није велико изненађење, јер је Велимир у својим играма на омладинском првенству Београда а поготово на омладинском првенству Србије показао да је у својој конкуренцији међу најбољима у Европи.


Марина Гајчин данас није била на нивоу игара из прва три кола и врло брзо је дошла у подређен положај. Представница Русије Милованова (1892) је вешто појачавала притисак на белог краља и водећи матни напад приморала Марину на предају. Наша друга представница код девојчица до 12 година Теодора Ињац искористила је предност белих фигура и поново дошла у првих 10 парова, што значи да ове две симпатичне девојчице које су уједно и цимерке, сутра можете пратити у преносу уживо.

Победе у овом колу су остварили Лазар Ивић (до 8), Михајло Савић (до 12), Младен Рајковић (до 14), Бојан Јовановић (до 18), Невена Ђорђевић (до 8), Адријана Ђермановић (до 10), Теодора Ракић (до 14).

Ремизирали су Маша Миливојевић (до 10), Ксенија Томин (до 16), Богдана Нонковић (до 18).

Треба поменути да је талентовани момак из Крагујевца, Никола Радовановић (до 16) пропустио прилику да оствари више у партији против Руса Закхартсова (2306), где у обостраном цајтноту није уочио реми расплет. Такође у цајтноту је и Богдана Нонковић пропустила прилику да савлада Бугарку Галунову (2091) и морала се задовољити ремијем. Ксенија Томин (до 16) је у завршници са квалитетом више пропустила да савлада шахисткињу која долази из Холандије и на тај начин остала у средини табеле.

Михајло Радовановић (до 12) је данас одиграо партију испод свог нивоа и заслужено је поражен од младог играча из Белорусије.

Младен Рајковић (до 14) је превео противника у позицију коју је већ одиграо неколико пута у турнирској пракси и без већих проблема је реализовао предност у топовској завршници.

Лазар Ивић (до 8) је у добро вођеном нападу победио представника Финске и тако доспео у средину табеле.

Богдану Нонковић (до 18) после пропуста у данашњој парији сутра очекује тежак дуел против женског интермајстора Ефроимски (2174) из Израела.

Сутра се улази у други део турнира и надамо се да ће резултати у 5. колу допринети да овај извештај буде позитивнији.

Поздрав из Прага-велемајстор Тадић