Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Извештај са Кадетског европског првенства 7

Извештај са Кадетског европског првенства 7

24.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517)

Извештај са седмог дана Кадетског европског првенства велемајстора Бранка Тадића. Извештаје можете читати и на сајту ШК Тадић.

17.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 1
18.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 2
20.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 3
21.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 4
22.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 5
23.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 6

Иза нас је остало и седмо коло у коме је наш најуспешнији представник Велимир Ивић претрпео први пораз и на тај начин се удаљио од борбе за прво место. После коректно одиграних уводних потеза сицилијанске одбране, Велимир је наставио са непотребно брзом игром и у раној фази партије направио груб превид фигуре. Есипенко је након тога лако реализовао материјалну предност. Преостало је још два кола до краја у којима ће Велимир тражити шансу да се окити медаљом. Очекује га веома важна партија против Азербејџанца коју можете пратити у преносу уживо.

Михајло Радовановић је искористио површно познавање теорије отварања Барака (1961) који представља Израел и у "змајевци" ефектно уписао пети поен. Сутра у осмом колу очекује га тешка партија са домаћом надом Вyкоук Јан (1966) и победом би стекао шансе да се бори за једно од првих десет места у Европи. Партија ће бити преношена уживо.

И Марина Гајчин је забележила вредну победу и покушаће да у финишу избори висок пласман. У једној од тврђих варијанти словенске одбране после дужег премотавања фигура, Мађарица превиђа централног пешака. Марина је била сигурна у реализацији и са пет поена очекује је партија против шахисткиње из Енглеске коју можете пратити у преносу уживо.

Ксенија Томин је после скромно одиграног отварања успела да успостави равнотежу у позицији али то је било довољно само за реми. Са 4.5 поена Ксенија је на деоби 10 до 20 места и очекује је партија црним фигурама против Смирнове (2113) која ће бити преношена уживо.

Теодора Ракић је играла без плана у бенони отварању и Дyаконова је постепено повећавала предност. Партија је решена у завршници лаких фигура где је црна искористила активнији положај својих фигура.

Лазар Ивић је у топовској завршници победио азијца који брани боје домаћина на овом турниру и на тај начин се нашао на средини табеле. Младен Рајковић није имао већих проблема против играча из Словачке. Играна је затворена сицилијанка где се Младен боље снашао. Богдана Нонковић је такође данас забележила поен и на тај начин заокружила данашњу добру игру чланова шаховске школе Тадић.

Турнир је ушао у завршну фазу и биће интересантно колико могу наши играчи да пруже када се игра под притиском.

Поздрав из Прага-велемајстор Тадић