Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Извештај са Кадетског европског првенства 8

Извештај са Кадетског европског првенства 8

25.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517)

Са сајта ШК Тадић преносимо извештај са осмог дана Кадетског европског првенства велемајстора Бранка Тадића.

17.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 1
18.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 2
20.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 3
21.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 4
22.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 5
23.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 6
24.08.2012 / ВМ Тадић, Бранко (2517) : Извештај са Кадетског европског првенства 7

У осмом колу побегли су нам нажалост сви возови за висок пласман. У партијама које сте могли пратити у преносу уживо, сва четири представника из Србије доживело је поразе. Велимир Ивић је везао други пораз и изгубио шансе да у последње коло уђе са шансама за медаљу. У партији Велимир Ивић – Раван Алиyев виђена је пирчева одбрана. У раној фази партије млада нада Азербејџана искористио је грешке белог и веома брзо остао са пешаком више. У позиционо добро вођеној партији црни је заслужено освојио поен. Са 5.5 поена Велимира очекује у последњем колу представник из Русије.

Михајло Радовановић није искористио шансу која се изненада указала у обостраном цајтноту против Вyкоук Јана из Чешке. У позицији која је захтевала стрпљиву и позициону игру , Михајло је покушао да тактичким претњама угрози позицију црног. Чех је одиграо добро, прихватио жртвовану фигуру и када је све изгледало безнадежно по Михајла намешта се тактички удар и бели има форсирани добитак. Међутим, у 38. потезу бели пропушта да потезом Де8 реши партију и настаје једнака завршница. После дуге борбе краљице против топа, скакача и пешака црни успева да искористи непрецизност противника. Радовановић има 5 поена и у деветом колу састаје се са Аустријанцем.

Марина Гајчин је лоше третитала једну од споредних варијанти сицилијанске одбране и врло брзо доспела у подређен положај. Противница која долази из Енглеске је веома лако реализовала предност и како шахисти то знају да кажу, црна је добила партију на варијанту. Марина је остала на 5 поена и очекује је партија против Немице у последњем колу.

Ксенија Томин је поражена од Руске шахисткиње у завршници лаких фигура. Смирнова је у позиционој игри надиграла нашу представницу и демонстрирала надмоћ скакача у односу на ловца у блокираним позицијама.

Младен Рајковић је поново “частио” противника и у реми позицији грубим превидом изгубио партију.

Богдана Нонковић је лако изашла на крај против Кане Мартин из Летоније.

Све у свему лош осми дан за наше представнике. У деветом колу очекујемо да се поправе пласмани, а озбиљније анализе где нам се тренутно налази кадетски шах у односу на Европу имаћете прилику прочитати у наредном периоду.

Поздрав из Прага-велемајстор Тадић