Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Богосављевић у форми

Богосављевић у форми

29.10.2012 /   Андрејић, Владица (2195)

Бобан Богосављевић у великој форми...

Млади велемајстор Бобан Богосављевић поново је скренуо пажњу на себе добром игром.


Прошлог месеца наступао је на другој табли ШК Ниш на Првој лиги Србије 2012. Са пет победа и пет ремија био је најуспешнија друга табла на Лиги. Тада је одиграо снагом (ап) од 2713 (трећи резултат Лиге, иза Николића и Маркуша) и зарадио 27 рејтинг поена.

На недавно завршеном турниру Меморијал Данила Батрићевића 2012 успео је да подели прво место са 7 поена из 9 партија, иако је последње три ремизирао без игре. На крају је Савић имао бољи додатни критеријум и освојио пехар, а Богосављевић је заузео друго место. Још једном је остварио сјајан перформанс од 2662 и прокњижио нових 16 ело поена. Одмах после свечаног затварања морао је да се аутомобилом упути ка Хрватској где је добио партију последњег кола Хрватске друге лиге исток.

Бобан се тренутно котира на 12. месту наше СРБ лајв рејтинг листе са 2531. Ускоро очекујемо још боља издања и улазак у првих десет. Желимо му да што пре достигне свој персонал бест од 2569 из новембра 2010, а онда да се не осврће и настави даље ка 2600.

Прва добра прилика биће на домаћем терену у Вршцу где ће (вероватно крај новембра) наступати на 17. меморијалу Боре Костића који ће се играти као двокружни Бергер од 6 играча. Срећно Боги!