Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  НШК - Садашњи првотимци

НШК - Садашњи првотимци

14.12.2012 /   Лазић, Милорад

Новосадски ШК, шампион Србије 2012. Прича пет: Садашњи првотимци

САДАШЊИ ПРВОТИМЦИ НШК-а

Садашња генерација НШК-ових првотимаца представља најбољу играчку екипу НШК-а свих времена и представља прави бисер шаховског спорта. Посебно се истиче чињеница да су већина садашњих првотимаца поникли у клубу и да су само Маркуш и Вучковић у својим најранијим корацима били ван НШК-а. Други куриозит је да су већина првотимаца НШК-а и суграђани јер живе у Новом Саду (само су Маркуш и Вучковић ту у комишилуку на 80-так километара). То је такође у данашњем шаху и спорту уопште права реткост.


Драган Шолак, Роберт Маркуш, Душан Поповић, Бојан Вучковић, Александар Ковачевић


Петар Поповић, Мирољуб Лазић, Синиша Шарић, Миодраг Јевтић

Када се гледају резултати клуба у последњих 12 година, овој екипи свакако треба додати и изванредне велемајсторе Златка Илинчића и Владислава Неведничија, који су учествовали у освајњу првих трофеја клуба у историји (освајање Купа).

Са поносом истичемо да су наши данашњи првотимци, ових актуелних година, представљали и представљају окосницу државне репрезентације: Ковачевић, Маркуш, Душан Поповић, Вучковић и Шолак.

ПРВОЛИГАШИЦЕ

Поред мушке екипе, НШК је један од ретких наших клубова који у првој лиги има и женску екипу. НШК-ове даме су поникле у клубу уз помоћ изванредне мађарске играчице Веронике Шнајдер имају статус стабилног прволигаша.


Данашња женска екипа НШК-а и појачање из суседства
(Јелена Миливојевић, Ана Аџић, Ивана Шенк, Данијела Грујић и Вероника Шнајдер)