Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  НШК - Управа НШК-а и подршка

НШК - Управа НШК-а и подршка

19.12.2012 /   Лазић, Милорад

Новосадски ШК, шампион Србије 2012. Прича шест: Управа НШК-а и подршка

УПРАВА НШК-А И ПОДРШКА

Већ више од две деценије спорт, а првенствено шах, прецизније шаховски клубови, као мали и некомерцијални спорт, на овим просторима зависе, пре свега, од ентузијазма појединаца и подршке спонзора. Протекле две деценије, и НШК је имао црно-беле периоде материјално-финансијске подршке свог рада. Клуб су углавном носили људи који дубоко верују у вредност ове јединствене традиције рада, резултата и квалитета. Највећу унутрашњу подршку клуб има од самих играча, који дуго година играју заједно и имају пуно разумевање за неизвесна времена у животу шаховских клубова. Материјалну подршку смо добијали од многих, а највише су помагали: „Стамбена задруга рафинерија“ Нови Сад, „Новосадска банка“, Банка Интеса ад Беград“, „Панонске ТЕ-ТО“ и наравно Град Нови Сад у оквиру могућности коју пружа скромни спортски буџет.

Ипак, највећу помоћ у протеклих 5 година, пружио је ГЕНЕРАЛНИ СПОНЗОР КЛУБА:

Да врхунски резултати не могу без праве подршке, доказује чињеница да су највећи успеси постигнути после успоствљања сарадње са једном од најугледнијих и најбољих осигуравајућих кућа ДДОР АД НОВИ САД, као генералним спонзором. Од 2007 године до 2012 године освојено је 5 златних медаља !

Ово је био кратак приказ историје НОВОСАДСКОГ ШАХОВСКОГ КЛУБА, а пред Управом клуба је нови задатак да у току идуће године изда и ажурирану нову монографију о клубу којом ће бити обухваћено девет јединствених шаховских деценија Новог Сада, односно НОВОСАДСКОГ ШАХОВСКОГ КЛУБА.

Садашња Управа НШК-а


Станко Јовић (председник клуба) и Проф др Војислав Петровић (председник Скупштине клуба)

Чланови Управног одбора


Александар Ковачевић, Томислав Ракић, Красоје Нотарош, Миодраг Јевтић, Милорад Лазић (директор клуба)

Галерија старих НШК-ових председника


Драгољуб Гвозденац, Максим Наранџић, Проф.др. Зоран Стојановић


Тихомир Ацкета, Вељко Комленовић, Дејан Живанац

У историји дугој 90 година, НШК је имао само 18 председника, укључујући и период почетком 80-тих година прошлог века када је се неколико година примењивао обавезујући принцип једногодишњег мандата и ротација челника инститиуција.

Сви НШК-ови председници: Јован Рајковић, др Радослав Илијћ, Милутин Рајковић, Драгољуб Гвозденац, Јован Бељански, Данко Фогел, Максим Неранџић, Лајош Лајко, Вељко Комленовић, Војислав Петровић, Антон Деже, Тихомир Ацкета, Дејан Живанац, Зоран Стојановић, Владимир Шишка, Томислав Ракић, Милорад Лазић и Станко Јовић.