Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Бобан Богосављевић шампион Србије

Бобан Богосављевић шампион Србије

26.04.2013 /   Андрејић, Владица (2209)

Срећен рођендан Боги и срећна титула шампиона!

Велемајстор Бобан Богосављевић је имао јако запажене резултате на Шампионатима Србије. Дебитовао је на Шампионату 2007 на домаћем терену у Вршцу, кад је заузео пето место уз освојен први велемајсторски бал. Већ на наредном Шампионату 2008 у Матарушкој Бањи заузео је треће место. Био је седми на Шампионату 2009, а онда је дошао Шампионат 2010 кад је у Крагујевцу био на деоби трона са Николом Седлаком коме је припао трофеј због бољег успеха према победницима.

Уследили су не тако сјајни резултати, седмо место на Шампионату 2011 и десето на Шампионату 2012. А онда се чинило да ће учесник свих шест шампионата (једини поред Перуновића и Пикуле) пропустити седми. Међутим, уследили су бројни откази, тако да је Боги упао као последња четврта резерва и постао једини учесник свих седам шампионата Србије.

У чланку Богосављевић у форми који сам објавио крајем прошле године најавио сам велике могућности Богосављевића и он нас није разочарао. Фуриозно је кренуо са победама на шампионату. У првих осам партија добио је шест, а она два преостала ремија делују као ремији без игре. Затим је издржао налет Александра Инђића и ремијем на неколико дана одложио сопствену смену на позицији најмлађег српског велемајстора. У једанаестом колу добио је Миладиновића.

У претпоследњем дванаестом колу чекао га је Бранко Дамљановић као вођа белих фигура, једини човек који је могао да му угрози трон. Међутим на свој двадесет и пети рођендан Боги је био на висини задатка и црним фигурама забележио још једну победу. Тако је Боги са два поена разлике, коло пре краја Шампионата постао нови шампион Србије.

Вреди напоменути да је у директном дуелу са Дамљановићем, Боги начинио смену и закорачио у топ тен Србије по рејтингу са новоосвојених 38 поена. Богију све честитке на освојеној титули и надамо се да ћемо га ускоро гледати у дресу Србије на европским првенствима и олимпијадама.