Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Chess Openings 24/7 претплата

Chess Openings 24/7 претплата

16.05.2013 / ИМ Марковић, Иван Ј (2471)

Упутство како се претплатити на Chess Openings 24/7

04.05.2013 / ИМ Марковић, Иван Ј (2471) : Chess Openings 24/7

Могућност динарског и девизног плаћања претплате на Chess Openings 24/7

Од 15. маја 2013. омогућено је и динарско плаћање годишње претплате за “стандардни” и “професионални” пакет садржаја. У промотивном периоду (по његовом истеку цене ће бити значајно веће) који траје док се првих 199 корисника не претплати, цене наведених пакета су следеће:

Стандардни пакет – 8750 динара
Професионални пакет – 16500 динара

Пре него што се изврши уплата, потребно је регистровати корисничко име на сајту. Следи кратко упутство:

Упутство за регистрацију на сајту Chess Openings 24/7

Укуцајте следећу адресу у неки од уобичајених прегледача (препоручујемо да том приликом не користите Internet Explorer, пошто се показало да је доста спор у приказу података са сајта): https://www.chessopenings24-7.com. Када вам прегледач прикаже насловну страну, левим дугметом миша кликните на Register (видети приказ на слици испод):

Попуните формулар у десном пољу, уписујући редом жељено корисничко име, лозинку (упишите је у другом и трећем пољу одозго, како бисте потврдили тачност написаног) и важећу електронску адресу.

Испод тога упишите четири велика латинична слова која се појављују у пољу прошараном тачкицама. Уколико не видите јасно шта пише у том пољу, кликните левим дугметом миша на дугменце на које показује шачица (курсор) у увеличаном приказу на доњој слици и приказаће Вам се нова четири слова (овај поступак можете понављати док се не појави довољно читљив текст). Остаје да левим дугметом миша штриклирате квадратић којим потврђујете да се слажете са правилима која важе на сајту и затим такође левим дугметом миша кликнете на дугме за регистрацију (приказано увећано на горњој слици).

Уколико сте све успешно урадили, систем ће Вас одмах пријавити под Вашим корисничким именом и доделити Вам бесплатан приступ следећим садржајима: биће Вам доступно 5 шифара отварања, као и 5 чланака са велемајсторским анализама и коментарима.

За оне који желе више, постоји и могућност претплате. У даљем тексту биће описани поступци динарског плаћања (путем општег налога за уплату) и девизног плаћања (у еврима или доларима, коришћењем интернет картице).

На слици испод у елипси је приказана једина шифра која је доступна нерегистрованим посетиоцима сајта, претходно описаним процесом регистрације стекли сте право на пет, а избором тзв. “стандардног” годишњег пакета можете приступити садржајима преко 70 шифара (и 10 десет теоретских чланака приде) и тај број се стално увећава: сваког дана од понедељка до петка додаје се по једна шифра (док се не достигне предвиђена цифра од 500 и тиме заокружи комплетна теорија отварања), а у ходу се дорађују и ажурирају постојеће шифре, како би увек биле актуелне.

Осим “стандардног”, постоји и “професионалан” годишњи претплатнички пакет; он обухвата све што је дато “стандардним” пакетом и још по два теоретска чланка седмично. Сваке суботе објављује се по један теоретски чланак неког од чланова велемајсторске редакције у којем се до детаља обрађује нека варијанта, док недељом излази чланак Бориса Авруха, светски признатог експерта за теорију отварања, у којем се обрађује нека од актуелних варијаната, најчешће из репертоара врхунских велемајстора. Приликом анализа у обзир се узимају и дописне и компјутерске партије (на основу референтне базе од око 13 милиона партија), а корисницима је доступно дрво са напредним статистикама, у којем се даје приказ партија које су као фрагменти обрађене у шифрама и чланцима, са посебно нагласком на преко 70 хиљада партија које су игране на нивоу просечног рејтинга од преко 2600 поена.

Девизно плаћање коришћењем интернет картице

Уколико сте заинтересовани за једну од ове две претплате, левим дугметом миша кликните на наранџасто дугме на којем пише “Subscribe now” (приказано на горњој слици), чиме улазите у табелу са понуђеним могућностима за претплату.

Доња табела Вам упоредно приказује шта Вам је на располагању као нерегистрованом или регистрованом кориснику, а затим и као претплатнику на један од два понуђена пакета.

Прво ће бити описан поступак уколико желите да уплату извршите картицом која омогућава плаћање преко интернета. Ако је Ваш избор нпр. “професионални” пакет, потребно је левим тастером миша кликнути на наранџасто дугме које је увећано приказано. Овим улазите на страну за сигурно плаћање:

На страни приказаној на претходној слици потребно је прецизно попунити следећа поља:

Name on card: Упишите име и презиме као што пише на картици са које се плаћа. Card number: Упишите број Ваше картице без размака између цифара. Expires (month/year): У првом падајућем менију изаберите месец, а у другом годину престанка важења картице којом се плаћа. CVV2/CVCV2: Упишите контролни (најчешће) троцифрен број са Ваше картице.

Систем аутоматски попуњава поља Amount (цена претплате) и Description (одабрана претплата). Када сте пажљиво проверили све податке које сте уписали, можете левим дугметом миша кликнути на дугме Proceed with payment да систем обради унете податке, изврши наплату и додели Вам претплату. Током овог процеса немојте напуштати страну на којој сте, нити прекидати везу са интернетом. Обично је потребно сачекати 2-3 минута да се комплетира читав процес.

По успешном завршетку процедуре, систем ће Вас обавестити о извршеној претплати, послати Вам мејл са подацима о извршеној трансакцији и одмах Вам доделити статус претплатника, који од тог тренутка важи наредних годину дана.

Динарско плаћање

Корисници из Србије могу се претплатити и путем општих налога за уплату. Претходно је потребно регистровати корисничко име (као што је раније описано), а затим попунити уплатницу са следећим подацима:


Слика 1. Попуњена уплатница за “стандардну” годишњу претплату


Слика 2. Попуњена уплатница за “професионалну” годишњу претплату

Обратите пажњу да на месту где пише “Корисник: <Корисничко_име>” читко и тачно упишете корисничко име под којим сте се претходно регистровали. Претплата ће бити активирана чим пристигне потврда о уплаћеним средствима. Уколико желите да будете сигурни да ће све протећи у најбољем реду, можете скенирати примерак уплатнице по извршеној уплати и послати га са основним подацима на следећу мејл адресу: subscriptions@chessopenings24-7.com.

Chess Openings 24/7 напомиње још једном да су наведене (и динарске и девизне) цене промотивне и да важе за првих 199 купаца. Уколико желите да претходно проверите важност понуде, проверите табелу на следећој страни сајта: https://www.chessopenings24-7.com/en_subscriptions.php, или нам пишите на sales@chessopenings24-7.com. Ако желите додатне информације о шаховским садржајима, пишите на editorial.board@chessopenings24-7.com.