Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Универзијада 2013 - пре почетка

Универзијада 2013 - пре почетка

08.07.2013 /   Баралић, Небојша (2267)

Сутра креће 27. летња универзијада, са лица места јавља се наш репортер БумБум.

12.09.2010 /   Баралић, Небојша (2267) : Цирих, затварање
21.08.2011 /   Баралић, Небојша (2267) : Универзијада 2011 - последње коло

27. ЛЕТЊА УНИВЕРЗИЈАДА 2013, Казан (Русија), 06-17. јул 2013.

Пре почетка (08. јул 2013.)


Још једно студентско светско такмичење... Универзијада по други пут за шахисте и опет учешће наше студентске репрезетнације. Овогодишња 27. Летња Универзијада одржаће се у руском граду Казану. У питању је Република Татарстан. Сада је наша делегација бројнија у односу на Универзијаду у Кини, а захвалност дугујемо:
Министарству омладине и спорта,
Телекому,
Универзитетском спортском савезу Србије,
Универзитетском спортском савезу Београда,
Шаховском савезу Србије,
Високој школи за пословну економију и предузетништво ПЕП.


Несторовић и Шаренац на аеродрому

Боје наше земље браниће: Женски велемајстор Анђелија Стојановић, женски интернационални мајстор Сандра Ђукић и интернационални мајстори Никола Несторовић, Иван Шаренац и Милош Лапчевић. Због обавеза на факултетима и поклапања испита са термином одигравања шаховског турнира на Универзијади у Русију нису отпутовали Јована Војиновић, Марија Ракић, Јована Ерић и Милош Рогановић. Због система такмичења сигурно је да би њихово присуство и игре допринеле снази наше репрезентације.


Сандра и Анђелија у универзитетском селу

Систем је остао непромењен. Играју се два одвојена појединачна турнира, за студенткиње и студенте где добијамо појединачне победнике. У зависности од броја учесника, три најбоља појединачна резултата се збрајају у екипни пласман. Прошле године је Анђелија Стојановић поделила 4-6. место, екипно смо били 12 (ово цифра са резервом).


Тренинг

Шаховски турнир почиње сутра у 16.00 у Казањском коњичком клубу!!! Шаховски турнир за такмичаре ће бити изузетно напоран јер се чак три дана игра дупло коло, плус превоз од Универзитетског села до сале за игру и назад. Темпо игре је 90 минута плус 30 секунди бонификација за сваки потез. Како свима – тако и нама.

Наша шаховска делегација је заједно за џудистима и дизачицом тегова допутовала преко Истанбула за Казан у раним јутарњим сатима 07. јула. Довољно времена за прилагођавање новом начину живота у Универзитетском селу.

Србија ће имати и свог представника међу шаховским судијама. Моја маленкост има част да у улози судије буде учесник ове највеће студентске спортске манифестације. Та улога ће се негативно одразити на извештавање из Универзитетског села и фотографије јер као судији забрањен ми је улаз међу спортисте.


судија Небојша Баралић

Данас је била техничка конференција и ускоро очекујемо да видимо листу учесника и парове 1. кола. Све информације се могу пронаћи на званичном сајту Универзијаде 2013 (http://kazan2013.ru/en/events), на сајту Татарстанске шаховске федерације (), http://chess-results.com/ и наравно Вечитог шаха

Небојша Баралић


шетња Истамбулом


Лапчевић испред Аја Софије


велики број гарнитура


овде се игра


скулптура на улазу


сала за игру, мушки део


сала


улаз


поглед са врха на прве столове