Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Помоћ угроженима: носиоци националних спортских признања

Помоћ угроженима: носиоци националних спортских признања

22.05.2014 / ИМ Марковић, Иван Ј (2469)

Одбор за ванредне ситуације Удружења носилаца националних спортских признања Србије донео је одлуку да и наши прослављени спортисти, носиоци медаља са највећих светских такмичења, дају свој допринос и помогну жртвама поплава које су незапамћеном силином погодиле Србију. У званичном саопштењу Удружења наводи се:

“У тешкој несрећи која је задесила нашу домовину и наш народ, носиоци спортских признања желе да дају свој допринос да се санирају последице катастрофалних поплава, тако што ће сви уплатити минимум 10 одсто од свог месечног примања у мају месецу, на посебан рачун Владе Републике Србије:

Број: 840-3546721-89
Сврха уплате: Помоћ угроженима – носилац националног спортског признања
(навести име и презиме)

Очекује се да ће се на овај начин прикупити више од пет милиона динара као помоћ најугроженијима.”

Одбор наглашава да ће сваки национални грански Савез (у овом случају – Шаховски савез Србије) на свом сајту објављивати име и презиме и износ уплате сваког појединачног носиоца признања.

За више информација носиоци националних признања из области шаха могу се обратити Шаховском савезу Србије или Ивану Марковићу, поверенику за шах Удружења носилаца националних спортских признања Србије (063/333-698). На овом линку могу се видети изјаве чланова Удружења, а у прилогу се може видети пример попуњене уплатнице: