Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Нерегуларности у лигама ЦС

Нерегуларности у лигама ЦС

14.10.2014 /   Андрејић, Владица (2224)

Перпетуал је добио пар писама у вези нерегуларности у лигама ЦС југ. Господин Стојановић је погрешно написао лига Исток уместо Југ, тако да сам то накнадно исправио.

На адресу Перпетуала стигла су два писма у вези нерегуларности нижих лига Централне Србије. За сада преносим оба без икаквих коментара...

Радиша Тодоровић, Сврљиг, 10.10.2014

Поштовани шахисти и поштовани господине Андрејићу, разлог мог обраћања вама овим путем је: Лига Централне Србије ЈУГ 2014 године која је играна од 2. до 5.10.2014. у Нишу! У шестом колу пред сам расплет догађаја игран је и меч између екипа, ШК Радник Сурдулица и ШКГН Комрен Ниш који је директно утицао на коначни пласман!

Резултат између ових двеју екипа завршен је 5-3 победом ШК Радник из Сурдулице! Међутим, на осмој плочи, играч ШКГН Комрен у тотално добијеној позицији грубом грешком губи партију у потезу! Свакако да то уопште није чудно, с обзиром да се сваком шахисти бар једном, а многима и више пута догодило слично, међутим човек је након таквог губитка партије био срећан, као да је он добио, а не изгубио партију и није показивао ама баш никакву емоцију, тугу или пак разочарење, као да се апсолутно ништа није догодило! Овај случај који се догодио након завршетка партије, ме је навео на сумњу да ту нешто постоји, тако да сам решио да се обратим вама овим путем!

Да напоменем, да сам готово све време посматрао партију и да сам био присутан вани када је играч из ШКГН Комрен након губитка партије изашао и понашао се како сам навео. Саму партију можете погледати на следећем линку: Лазић - Веселинов.

Златко Стојановић, Бор, 10.10.2014

Поштовани, како да утичемо на регуларност наших лигашких такмичења? Био сам учесник Српске лиге Југ 2-5.10.2014. и нажалост видео много сумњивих (намештених) мечева и партија. Реакција судија турнира нема. Надам се да ће такмичарска комисија шаховског савеза Централне Србије предузети нешто.

Спортски поздрав
МК Златко Стојановић