Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Недеља шаха на Универзитету у Београду

Недеља шаха на Универзитету у Београду

18.10.2014

Поштовани,

Са поносом Вас обавештавамо да Универзитетски спортски савез Београда ове године прославља 60 година од оснивања. Слављеничка година биће обележена организацијом великог броја такмичења у више спортских дисциплина.

У последњој недељи октобра месеца Универзитетски спортски савез Београда у сарадњи са Универзитетом у Београду и Машинским факултетом у Београду организује манифестацију „Недеља шаха на Универзитету у Београду“ која обухвата низ шаховских догађаја од којих неки имају и међународни карактер. Поред турнира студената и професора Универзитета и шаховских предавања, централна универзитетска шаховска манифестација већ девет година је традиционални интернет шаховски меч између Универзитета у Београду и Универзитета Тексас из Даласа, који носи назив „Трансатлантски куп Светозара Глигорића“.

Ове године смо у прилици да цео догађај обогатимо организацијом симултанке индијског велемајстора Харикришне Пентале, тренутно другог играча Индије и 23. играча света. Велемајстор Харикришна ће одиграти симултанку на 30 табли против јавних личности (глумци, политичари, спортисти, итд.), универзитетских професора, представника медија и деце.

Универзитетски меч Београда и Даласа, као и симултанка велемајстора Харикришне су догађаји који у себи имају велики медијски потенцијал и биће пропраћени путем свих средстава информисања: телевизија, радио, штампа, веб сајтови... Догађајима ће присуствовати многобројне важе личности и званице из света политике, спорта и јавног живота, као и представници медија.

Контакт особа: Небојша Баралић (064/3232-910).

Међународни програм „Недеље шаха на Универзитету“:

Среда, 29. Октобар 2014. у 18.00 сати – Свечана сала Машинског факултета
СИМУЛТАНКА ВЕЛЕМАЈСТОРА ПЕНТАЛЕ ХАРИКРИШНЕ (ИНДИЈА)

Петак, 31. Октобар 2014. у 18.15 сати – Свечана сала Машинског факултета
9. ТРАНСАТЛАНТСКИ КУП „СВЕТОЗАР ГЛИГОРИЋ“
(Универзитет у Београду – Универзитет Тексас из Даласа)
18.15 – интерни програм – слике, обраћања, подсећање на раније мечеве и на велемајстора Светозара Глигорића
18.30 – заједнички програм са Даласом – отварање, говори званичника
19.00 – почетак меча, званичници и почасни гости повлаче прве потезе
око 21 час – крај меча

С поштовањем, Председник Савеза Вук Рашовић