Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Нестор Турбина додатак

Нестор Турбина додатак

06.11.2014 / ЖФМ Несторовић, Ирена (2019)

Председник ШК Нестор, Ирена Несторовић, доставила нам је нове чињенице...

03.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина факти
05.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина пљачка

Шаховски савез Београда, 4.11.2014. (ДОЦ)

Поштовани,

Молимо да нас обавестите писменим путем да ли ћете одиграти меч за опстанак у Зонској лиги како би смо могли могли да закажемо састанак за извлачење боје фигура.

Ирена Несторовић (председник шк Нестор), 5.11.2014. (ДОЦ)

ШАХОВСКОМ САВЕЗУ БЕОГРАДА

У вези вашег захтева,

Обавештавмо Вас да је шаховски клуб Нестор поштујући Правилник Зонске лиге одиграо све мечеве лиге и дана 2.11. 2014. завршио такмичење у Зонској лиги А на шестом месту.Нове чињенице у вези поништавања меча Зонске лиге А Нестор –Турбина Вреоци

1. Статут ШСБ, Члан 24.

Управни одбор има 15 чланова. Девет чланове УО бира Скупштина, на предлог шаховских клубова, односно овлашћених представника у Скупштини а пет на предлог председника ШСБ. Петнаести члан УО је председник ШСБ. На првој седници, Управни одбор бира из свог састава једног или више потпредседника Управног одбора, који помажу председнику у раду и замењује га у случају одсутности или спречености. Између две седнице Скупштине, Управни одбор руководи радом ШСБ у складу са законом, овим Статутом и другим општим актима и одлукама Скупштине.

Шаховски клуб Нестор добија званичан одговор да управни одбор има 13 чланова. У Прилогу је оверен и потписан документ са именима свих чланова одбора.

1. Статут ШСБ, Члан 28.

Управни одбор доноси пуноважне одлуке ако на седници присуствује већина његових чланова. Гласање је јавно а одлуке се доносе већином гласова присутних чланова. Одлуке о усвајању Програма рада Скупштине, Статута и других оптих аката ШСБ, Плана рада Управног одбора, по кадровским питањима, приликом усвајања Завршног рачуна и финансијског плана ШСБ и при одлучивању у другом степену, донете су ако се за њих изјасни више од половине укупног броја чланова Управног одбора.

Увидом у „радну верзију“ записника са седнице Управног одбора од 23.10.2014. (на жалост, нису ми дозволили да исти копирам али ћу копију затражити званично) стоји следеће чињенично стање:

На седници је било присутно седам чланова Управног одбора. Шест чланова је гласало за одлуку којом је поништен меч Нестор – Турбина док је један члан био уздржан. За „одлуку“ су гласали:

1. Председник Миодраг Ракић
2. Давидовић Милорад
3. Недељковић Драган
4. Раичевић Драгољуб
5. Здравковић Часлав
6. Лукић Марија
7. Кузмановић Милорад је био уздржан, дакле није гласао за „одлуку“.

3. Закон о спорту, Члан 62.

Одлуке као појединачни акти органа, односно заступника ништавне су ако су донете супротно закону, спортским правилима или општем акту спортског удружења. Ништавост одлуке из става 1. овог члана утврђује суд, по тужби заинтересованог лица или јавног тужиоца. Тужба за утврђивање ништавости из става 1. овог члана не може се поднети по истеку рока од три године од дана подношења одлуке.