Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Позадина спора Нестор – Турбина

Позадина спора Нестор – Турбина

01.12.2014 / ИМ Несторовић, Дејан (2425)

Дејан Несторовић је написао, а ви прочитајте, па ће можда бити јасније зашто се дешавају неке ствари...

03.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина факти
05.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина пљачка
06.11.2014 / ЖФМ Несторовић, Ирена (2019) : Нестор Турбина додатак
07.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина коментари
09.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина коментари 2
11.11.2014 /   Андрејић, Владица (2268) : Нестор Турбина коментари 3

У ишчекивању одговора шс Београда везано за случај Турбина осећам потребу да изнесем хронологију односа Несторовић – Ракић и истакнем личну нетрпељивост г-дина Ракића према породици Несторовић.

Екипно кадетско првенство Европе, Обреновац 2003 ако се добро сећам, гдин Ракић „селектор“ Б репрезентације Београда. Старији син, Никола Несторовић, према својим резултатима очекује позив за репрезентацију, као четврта табла у А селекцији или прва табла Б тима. У телефонском разговору са Ракићем сазнао сам да Никола неће наступити у Б тиму јер је:“ већ имао много шанси и да треба прилику пружити млађим и талентованијим.“ Акценат на речима неталентован, престарео и касно почео да игра шах. Никола следеће године са 15 година узима прву норму за ИМ и дели прво место у Обреновцу!? Даље Ракић тражи да, уколико желимо да млађи син, Лазар Несторовић, наступи у репрезентацији обавезан је да одигра меч са двојицом кадета (на кадетском првенству државе били су испод 20 места а Лазар је био првак државе!) за улазак у репрезентацију. Убрзо након овог турнира „репрезентативац“ је престао да игра шах али је искусно око „ тренера“ Ракића у њима видело таленат и амбицију. Након овог догађаја не комуницирам са Ракићем и претпостављам да је ово узрок будућим дешавањима која обилују увредљивим речима о мом раду и стручности. Приметићете да проблеми са дотичним господином настају када се домогне неке функције јер само тада има могућности да нам нанесе штету.

Децембра 2013 год подносим кандитатуру за место селектора омладинске репрезентације Србије. Ракић је у више наврата јавно изјављивао како нисам квалификован за посао селектора и тренера и да је све што сам створио својим радом случајно. Подршком шаховског савеза Војводине и Централне Србије направљен је компромис у виду селекторске комисије у којој сам члан.

Морам признати да ми је жао што изостаје подршка канцеларије Београда, којој припадам од малих ногу, где сам шаховски проходао у сјајној шаховској школи Владимира Соколова.

И на крају, дођох до меча Нестор – Турбина и до одлуке Лига одбора који потврђује одлуку судије Тишме и ставља тачку на меч и догађај. И онда реченица Ракића за коју имам сведоке: „У Лига одбору су сви Несторови пријатељи и зато су одлучили у корист шк Нестор!“ Господа Цветковић, Кузмановић и Пуцаревић су подмитљиви, преваранти и не знају да раде свој посао? Дакле, чувајте се пријатељи моји!

Регуларно одигран меч ће бити рејтингован службеним резултатом 8-0 и тиме су нарушена основна шаховска начела. Можеш изгубити меч ако си у лошим односима са председником шаховског савеза Београда!? (Гдин Стојановић из Турбине је знао да је Одлука Лига одбора коначна. Али како се онда сетио Управног одбора?)

Све што сам изнео о односу између г-дина Ракића и породице Несторовић је јавна тајна тако да су одлуке шс Београда у суштини биле логичне и очекиване. Не очекујемо извињење и поништавање „одлуке“ која нам још увек није достављена уредно потписана и печатирана. (Ко се боји вука још...!?). Није јасно шта је већа штета за шс Београда: ући у судски спор или признати грешку.

Оставка г-дина Ракића би била решење за шс Београда а уколико до ње не дође на редовној скупштини у децембру 2014 покренућемо питање његове смене уколико нам се прикључи довољан број клубова.

Овом приликом позивамо клубове који су необавештавањем доведени у заблуду као и остале клубове који сматрају да шс Београда на свом челу има неподобну особу за обављање председничке функције, родитеље оштећене деце као и оштећене играче Турбине (не рејтингују се партије), да нам се прикључе у тежњи да шаховски савез Београда почне да ради у интересу шаха и шахиста и да лични интереси појединаца и самовоља појединаца престану да буду начин поступања шс Београда.

Нама у сваком случају остаје могућност да задовољење затражимо пред редовним судом и дискредитујемо Председника и чланове Управног одбора према одговарајућим члановима Закона о спорту. То ме не радује али ме радује чињеница да имам подршку својих пријатеља, којих на сву срећу, има више него довољно.

У Земуну, 1.12.2014, Дејан Несторовић