Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Понижавање победника турнира 2

Понижавање победника турнира 2

23.03.2015 / ЖФМ Ковачевић, Радмила (2107)

Радмила Ковачевић, одговор на одговор...

20.03.2015 / ЖФМ Ковачевић, Радмила (2107) : Понижавање победника турнира
21.03.2015 /   Даковић, Марко : Тенденциозна подметања

Очекивано је било да се Даковић изненади писмом у којем сам обавестила јавност о организовању његовог турнира и непоштовању учесница, у овом случају Теодоре Ињац и мене. Вероватно је изненађен јер је мислио да нико неће реаговати на непријатну ситуацију, да ће ћутати или да неће приметити да је ексклузиван поклон у ствари полован.

Ово није ни место ни повод да причам о својим шаховским успесима. Али пошто сте необавештени подсетићу Вас да се шахом аматерски бавим више од двадесет година. У том периоду, била сам вишеструка првакиња Југославије у различитим узрасним категоријама, као и 9. место у свету. Око 15 година наступам за различите шаховске клубове Прве лиге. По мом мишљењу и више него успешно за једног шаховског аматера. Међутим, овде је тема нешто друго “уважени“ организаторе. Деградација женског шаха. „Екслузивно“ second hand награђивање је заштитни знак екслузивне second hand организације. Циљ и прави мотив заиста не знам али у исход сам сигурна. Понижење, деградирање и урушавање женског шаха који је и без тога на ниским гранама.

У паузи између два кола позвали сте ме и питали шта мислим о организацији Вашег турнира и шта треба да урадите како би привукли што већи број шахисткиња и још боље играчице. Било Вам је важно моје мишљење, бар сте тако рекли. Рекла сам Вам да мој мотив учешћа нису награде као и да мислим да нису адекватне и да на овај начин нећете имати конкурентнији турнир.

У наставку разговора, поменула сам организацију ШСБ - Осмомартовског Б турнира и истакла како су Савези направили грешку јер су поклопили два турнира - поменути Осмомартовски на ДИФ-у и Квалификације за женски шампионат Србије јер је овај први резултирао јако слабим одзивом играча.

Нема разлога да било шта прећуткујем. Потврђујем да смо се срели дан након турнира. Тада још нисам знала за Ваш екслузивни фалш. Нисам сумњала у исправност награде. Неправилност половних и исфлеканих хаљина сам уочила тек код куће. Наредни дан вратила сам хаљине. Сведоци немилог догађа су Теодора Ињац и њена мама. Да су половне, то је потврдила и продавачица. Такође Теодори је било понућено да изабере награду искључиво са рафа где су половне ствари. Наравно да ни она није желела такав поклон. Даковић је наравно схватио своју грешку. Јавно је признао уручења половног поклона. Мислећи на своју репутацију, одлучио је да грешку исправи бар у случају Теодоре Ињац, но не и мене. Бар нешто добро. Ваш закључак о мом осмеху тумачим кроз вулгарну призму елементарног непоштовања и мањка манира. Ваша ствар. Задовољна сам својим животом и имам осмех на лицу.

Од организатора сам добила смс поруку 20.03.2015: ”Ако будете наставили да ширите неистине о мени и да ми нарушавате углед, тужићу вас“. С обзиром на породицу Ињац која је сведок немилих догађаја, а која ужива моје поштовање, сумњам да ће Вам се та тужба исплатити. Наравно то је Ваш избор, ако желите, слободно ме тужите!

Овим престаје моје оглашавање на Вечитом шаху до окончања спора уколико се догоди. Са задовољством ћу вас известити о исходу суђења.