Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Нови симултани изазов

Нови симултани изазов

16.06.2015 /   Ковачевић, Марјан (2213)

Нови симултани изазов

Ове недеље још једно међународно такмичење у Београду, у категоријама до 1.700 поена рејтинга и изнад

Симултана решавачка такмичења, у више земаља истовремено, стичу све већу популарност. Поред сталног јануарског термина ИСЦ, јунски је од прошле године резервисан за Отворено првенство Израела, у које ће се ове недеље, 21. јуна, од 11 до 15.30 часова, укључити и наша земља.

Такмичење се одржава у две групе врло различитог састава и тежине задатака. Прва је за искусне решаваче са рејтингом од 1.700 поена навише и рејтингује се. Друга је намењена онима који се тек упознају са шаховским проблемима и студијама, као и решавачима чији је рејтинг мањи од 1.700 поена.

Лане су наши такмичари учествовали само у Б групи и освојили све три медаље (Живојин Перовић, Дејан Оморјан и Слободан Бојковић), док је у А групи победио светски првак Пјотр Мурђа, испред Анатолија Мукосејева и Омера Фридленда.

Ове године се у просторијама ШК Београд (Краља Милана 27) одржавају такмичења обе групе. У два кола од по два сата, решава се по шест задатака. Локални контролор је Миломир Бабић, а главни судија Израелац Паз Еинат. Уписнина се не плаћа, али је због ограниченог броја места обавезно пријављивање на телефон 065-2270-332 (Бабић).