Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Андрејић шахиста

Андрејић шахиста

14.11.2015 / ИМ Божић, Милан (2440)

Милан Р Божић, написао је текст...

Андрејић шахиста

Учествовањем на Меморијалу Боже Кићовића недавно у Бањи Ковиљачи имао сам прилику да мало боље упознам креатора овог сајта Андрејић Владицу. И ту сад настају проблеми.

Отворила ми се велика дилема да ли наш Владица и даље треба да се води у нашем шаховском свету као уредник овог фантастичног сајта или најзад да прекомпонује себе и своје активности на што активније учешће као шахиста. С једне стране ако своју енергију "скрати" на уређивању Вечитог шаха изгубићемо једину компетентну шаховску информацију о свим збивањима на шаховском небу Србије. С друге стране на шаховским "ратиштима" добићемо још једног гладијатора.

На крају сам извео закључак захваљујући анализи његовог приступа шаху. Пошто у нашем шаху има врло мало шахиста који играју шах (без вређања иједног), мислим на оне који седају за таблу да се надмећу до голих краљева, схватио сам да је Владица потребнији као шахиста. Сајтове могу да уређују и они који не играју шах толико активно а да играју шах тако поштено и енергично могу само привилеговани где спада и наш колега Андрејић. Квалитет његове игре ми даје за право да проценим да он може и са најбољима да се равноправно носи. Е кад је тако, онда он треба да добије што више времена за активни шах а онда нисам сигуран да ће га остали "квалитетни шахисти" баш толико волети као сада. Хоћу рећи да ће њихова реакција бити, што се бре и ти укључи да нам загорчаваш живот и узимаш места у додели ионако малих награда.

Ипак ја бих волео да Владица најзад постане само шахиста јер он то заслужује, може и треба.

Зато Владице, почни да нам свима загорчаваш шаховски живот као што си Кирилу па и другима , можда ћемо и ми поред тебе постати шахисти.

Милан Божић, који се води као шахиста