Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Десет година Перпетуала

Десет година Перпетуала

31.01.2016 /   Андрејић, Владица (2284)

Сутра је велики јубилеј, пуна деценија сајта Вечити шах...

Вебсајт Вечити шах (илити Перпетуал чек) основан је првог фебруара 2006. године са циљем да информише јавност о прошлим, садашњим и будућим шаховским дешавањима, а данас истиче прва деценија постојања. Пуно је идеја за унапређење сајта, многе од њих су претходних година реализоване, али многе чекају свој ред. Нажалост, главни и неодговорни уредник окупиран је силним професионалним обавезама и нема довољно времена да се посвети раду на сајту. Зато не замерите уколико се сајт не ажурира онолико брзо колико очекујете...

Коментар на сајт можете оставити тако што попуните коментар форму или ми пошаљете директан мејл. Важно је да уредно попуните поља, поготово да исправно упишете вашу интернет адресу, да бих могао да вас контактирам у случају неких недоумица. Немојте се чудити уколико ваш коментар из тих разлога буде "игнорисан", једноставно некад није постојала могућност одговора мејлом јер мејл адреса није попуњена или је неисправна.

Сајт можете и ви унапредити тако што ћете ми указати на пропусте. Најчешћи пропусти су погрешни подаци попут погрешне транскрипције имена (некад условљена лошом проценом латиничних слова S, C, Z), или датума рођења... Што се партија тиче, можете слати пгн ваших партија које су игране на турнирима које је сајт обрадио, а које нису постављене на сајт или јесу постављене али су погрешно или некомплетно унете. Много турнира и лига последњих година нема своју базу партија, тако да су приватне архиве добродошле. Постоји идеја о комплетирању архива битних турнира као што су шампионати (мушки, женски, омладински, полуфинала) и лиге, али бојим се да ће све то потрајати, што због недостатка времена, што због недостатка информација.

Прослава јубилеја биће обележена у виду реванш меча Андрејић - Мартић, где ће Андрејић покушати да се реваншира за пораз у првом мечу који је игран пре 10 година, односно у првој години функционисања Перпетуала. Прва партија меча на програму је у четвртак. Свако добро и уживајте!