Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Обука за звање оперативног тренера у шаху

Обука за звање оперативног тренера у шаху

03.03.2016 / ИМ Марковић, Иван Ј (2474)

Поштоване шаховске колеге,

Од прошле јесени шах се придружио спортским гранама које су укључене у Програм за стручно оспособљавање трећег нивоа за звање оперативног тренера у спорту. Овај програм у трајању од 240 часова спроводи Факултет спорта и физичког васпитања (ФСФВ) Универзитета у Београду у сарадњи са шаховским савезима Централне Србије и Београда.

О значају овог програма лиценцирања за шах и шахисте можете се информисати из раније објављеног чланка на овом сајту. У међувремену је на сајту Шаховског савеза Србије објављен Правилник о номенклатури звања и дозволи за рад спортских тренера у шаху, али ће, по свему судећи, бити неопходно да се он усклади са Нацртом Закона о спорту, који ће ускоро ступити на снагу, као што је то већ учињено на сајтовима савеза других спортских грана.

Ово је већ девета генерација полазника коју обучава врхунски тим стручњака са ФСФВ-а и сви детаљи њиховог дела програма од 120 сати могу се наћи овде, а додатну привилегију представља чињеница да ће полазници моћи да блиско сарађују са колегама из других спортских грана и на тај начин успоставе драгоцене контакте, али и непосредно допринесу препознатљивости и прихваћености шаха на спортској мапи Србије.

Други део програма од преосталих 120 сати посвећен је искључиво шаховским темама које ће бити усмерене како на тренажни рад са такмичарима свих узраста и нивоа знања, тако и на рад са школском децом у оквиру секција, али и званичног изборног школског предмета. Списак понуђених предавања можете погледати овде, а термини њиховог одржавања ће бити правовремено објављени. У случају мањег броја пријављених, пракса ФСФВ-а је да се овај део програма организује у виду менторске наставе, о чему ће полазници бити благовремено обавештени.

Детаљне информације и услови пријављивања налазе се на званичном сајту Центра за стручно образовање и усавршавање ФСФВ-а на овом линку (обавезно погледати), а рок за пријављивање је до петка, 4. марта 2016. Напомињемо да се предаја докумената (чији списак можете наћи на претходно наведеном линку) врши у канцеларији 39 ФСФВ (ул. Благоја Паровића 156) од понедељка до четвртка између 12.30 и 14.30 часова и потребно је да приликом пријављивања извршите уплату прве рате од 21.000 динара. Друга рата у износу од 14.000 динара уплаћује се по завршетку Општег дела наставе.

У случају да желите да се пријавите, а то из објективних разлога не можете учинити до наведеног датума, молимо вас да се правовремено јавите Ивану Марковићу (063/333-698), како бисмо контактирали администрацију ФСФВ-а и образложили захтев да се одобри закаснела пријава у периоду између 7. и 10. марта 2016. Уколико желите да самостално контактирате ФСФВ, додатне информације могу се добити путем телефона (+381 11 3531-086) или мејлом:centar@fsfv.bg.ac.rs.