Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Захвалница непознатом аутору

Захвалница непознатом аутору

10.06.2016 /   Тасић, Зоран Т (2144)

Посетиоцима овог сајта познати су моји текстови под називом "Спасиоци опет марширају" и "Одговор ВМ Стојановићу" настали после седнице Скупштине ШСБ 31.01. 2016.

У њима сам јасно и недвосмислено демаскирао позадину неуспелог пуча у ШСБ ,његову везу са наручиоцима који иза тога стоје и тоталну апсурдност разлога за смену( неодржавање турнира Инвест банке итд.) Моја оцена резултата неуспелог пуча нашла је потврду у мишљењу кровних организација којима ШСБ припада ,Спортског савеза Србије и Шаховског савеза Србије. Но,како пучистима оно не иде у прилог оно је за њих ИРЕЛЕВАНТНО. Релевантна су мишљења која само њима одговарају. За њих је неважно и мишљење Председника Скупштине ШСБ који је водио поменуту седницу 31.01.2016-те ,а који је схватио да је изманипулисан и у свом писму делегатима и клубовима децидно изнео свој став да је Миодраг Ракић и даље на изабраној функцији,односно нити је смењен нити разрешен.

Уосталом,нека пучисти добро прегледају видео снимак те седнице( коју су из не знам ког разлога снимали,једино може бити да покажу спонзорима) па ће им све бити јасно. На том снимку ће такође видети како ми нису дали да говорим,већ су ме ућуткивали како би што пре завршили свој наум. Из тог разлога и моје писање после седнице 31.01.2016. Страшно сам алергичан кад ме неко ућуткује. Да није било ућуткивања не би вероватно било ни писања на овом сајту.

Елем,сада долазим до кључног разлога писања овог текста . Како ништа од оног што сам писао није могло да буде оспорено, да би се минимизирало написано и да би се тексту дала сасвим друга конотација, од непознатих починиоца протурена је дезинформација да ја нисам писац објављених текстова већ сам их само потписао. Писац, нико други до сјајно новинарско перо господин Јоксимовић ( широј шаховској јавности познатији као Јокса) а ја само потписник. Нисам сигуран да ли ми је тим оспоравањем учињена неправда или част, сврставањем уз такво шаховско перо, али је господину Јоксимовићу том импутацијом учињена неправда. Он би то свакако написао још оштрије,отровније и боље него ја.

Што се моје маленкости тиче желим да се јавно захвалим непознатом дезинформатору ( лажов је сувише ружна реч) на указаној части да моје писање припишу гос'н Јокси. Уколико сам бар мало успео своје писање да приближим таквим шаховским познаваоцима као што су господа Ковачевић и Јоксимовић ја сам пресрећан. Можда мало и порадим на свом новинарском развоју не би ли се приближио онима са којима ме поистовећују. А дотле ћу са великим задовољством читати њихове текстове,као и бриљантне и надахнуте текстове Др Слободана Илића, аналитичне и логичне текстове Др Владице Андрејића као и многе сјајне путописе и извештаје са такмичења. Још једном велико хвала за поредјење са бољима од мене, оно ми чини велику част.

Што се заказаног скупа групе градјана за 12.06 тиче од тога нема ништа. Логика налаже на закључак да не можете бирати Председника ШСБ поред живог и здравог и орног за рад Миодрага Ракића који нити је смењен нити разрешен.

Даљим упињањем за његову смену и даљим стварањем хаоса у шаховској организацији Београда они који то раде све више тону у живо блато у коме су до гуше и губе поштовање стечено за шаховском таблом као и у педагошком раду. Но ,нека свако сноси последице за оно што чини ,како моралне тако и материјалне и нека не оспорава ником право да сатисфакцију потражи и на суду.

Уз наду да и овом тексту неће бити оспорено ауторство изражавам наду да ће здрав разум у шаховској организацији превладати и њени органи наставити да користе добијен мандат.

Тасић Т. Зоран