Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Претерали сте

Претерали сте

11.06.2016 /   Андрејић, Владица (2287)

Смучила ми се прича у вези председника ШС Београда, па да ја мало објасним...

Зоран Тасић послао нам је још један допис у року од пар дана и мени се то мало смучило. Ево, прочитајте прво писмо са пропратним ПДФ документом па да ја мало прокоментаришем.

Зоран Тасић, 11.6.2015

Писмо председника скупштине

Заговарачи промена који хоће да доведу свог калифа уместо калифа који им није по вољи ( старији се свакако сећају Изногуда и његове вечите жеље да на било који начин постане калиф уместо калифа ) позивају се на одлуке које је потписао Председник Скупштине ШСБ. Писмо које прилажем јасно говори да је изманипулисан и да је под притиском потписао одлуке на које се позивају. Поменутих одлука није ни било јер су пучисти после завршентка седнице када је остала шачица њихових присталица, присутни се разишли, записничар отишао опколили Председника и инсистирали на таквим закључцима. Поменуте Одлуке су чист фалсификат. То се може видети из видео снимка као и из записника који је вођен.

Чак и да су ваљано изгласане уз потребну већину оне не могу произвести никакве последице.,јер није било потребне већине за смену председника. Чак и ја као правни лаик знам да из НЕПРАВА не може проистећи ПРАВО, чуди ме да дипл.правник кандидат пучиста то не зна.Што рече велики Владика : ШТО СЕ ГРБО РОДИ ВРЕМЕ НЕ ИСПРАВИ. Писмо Председника ШСБ је храбар и моралан чин и јасно указује да су поменуте одлуке потписане под притиском. Ово је тотални суноврат и морални фијаско људи који по сваку цену желе да изврше промене у ШСБ и који све више и више губе поштовање оних који су их уважавали.

Тасић Т. Зоран

Заиста ми је свеједно ко ће да седи у фотељи председника Шаховског савеза Београда. Нека буду избори, те нек победи онај ко добије највећу подршку и ја ту не видим ништа спорно. Међутим, да ту седи Миодраг Ракић је апсолутно неприхватљиво, а за оне који му дају подршку да остане на тој функцији могу да кажем да су велики лицемери. Сада су се неки, попут господина Тасића, забринули за правно формалне проблеме, а није се бринуо док је дотични кршио све могуће чланове Статута ШСБ.

За неупућене ћу резимирати шта је дотични успео да изведе са позиције на којој је био. Наравно, ради се о надалеко чувеном мечу Нестор - Турбина, о чему смо опширно писали, а на конкретне текстове можете се подсетити у заглављу ове репортаже. Судија на мечу Нестор - Турбина је на лицу месту донео конкретну одлуку. Након жалбе, одлуку судије потврдио је Лига одбор, а ту је одлука коначна. Чак је заседала и судијска комисија ШСБ која је такође подржала одлуку судије. Међутим, то се није допало великом председнику ШСБ који се недопустиво упустио у бандитске радње.

Иако за овакве одлуке нема никакве ингеренције, он је окупио Извршни одбор да промени коректну и јасно утемељену одлуку свих надлежних инстанци. Насилно је доносио одлуке на том Извршном одбору иако дотични није имао кворум за то. Касније се испоставило да неки од тих малобројних гласача нису ни имали верификоване мандате. Епилог је тај да је бандитским путем опљачкао рејтинг поене неким учесницима меча скандалозном наредбом да се дотични меч не рејтингује.

Ово је сасвим довољно да схватимо колико је Миодрагу Ракићу стало до шаха у Београду, а уместо да се покрије ушима и напусти све шаховске функције, он се и даље експонира на шаховским манифестацијама. Срећа његова да је опљачкао децу, а не неког озбиљнијег јер сада би вероватно јео на сламчицу као нужна последице чувене безболне методе (коју је Божић својевремено лансирао на овим страницама), јер кад неко поштује прописе само онда када долази на власт, онда је легитимно и да народ узме правду у своје руке. На пример, ја сам доста својих пара уложио да бих играо турнире и напредовао у рејтингу, и да ми тако неки бандит отима поштено стечене рејтинг поене, сигуран сам да се не би добро провео...

Тасић у свом претходном тексту каже: "Многе је иритирало његово понашање у спору из меча Турбина-Нестор, али мислим да је признао грешку и да је све решено на задовољавајући начин". Е мој Зоране, ово је увреда за моју интелигенцију. Признао грешку? Да је признао грешку не би се више грчевито држао за сламку да сачува фотељу, већ би брзином муње нестао из јавног шаховског живота. Све се решило на задовољавајући начин? У ком од паралелних светова? То што је дотични урадио га доживотно дискредитује за било какву функцију у шаховском свету. Не пада ми на памет да размишљам да ли ће понављати своје бандитизме и штетити неке друге шахисте! А то нема никакве везе са евентуалном компензацијом за оштећене и компензацијом за оне који му пружају подршку. Паметноме доста...