Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Иван Маринковић, председник ШСБ

Иван Маринковић, председник ШСБ

25.07.2016

Пристигао нам је извештај са Изборне скупштине ШС Београда

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ШАХОВСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА

Иван Маринковић изабран за председника

Изборна скупштина Шаховског савеза Београда разрешила је висемесечну кризу управљања шаховском организацијом главног града. Као и на претходној и на овој скупштини су изношени супротстављени ставови и чула се различита виђења тренутне ситуације, али је овога пута убедљива већина присутног броја делегата одлучила о новом руководству.

Скупштини су присуствовала 64 делегата од 73 регистрована клуба. За председника Скупштине изабран је Петар Катанић-Вујић (ШК "Београдски водовод"), а за потпредседника Радиша Николић (ШК "Борча"). Затим се приступило избору председника Савеза, а кандидати: интернационални мајстор Иван Маринковић и ФИДЕ мајстор Драгољуб Јоксимовић, представили су своје програме. Резултати тајног гласања: 41 глас за Маринковића, 21 глас за Јоксимовића, а 1 листић је био неважећи, што је значило да ће Иван Маринковић бити председник Шаховског савеза Београда у наредне четири године.

За чланове Управног одбора изабрани су: Дарко Божић, Мирко Димитријевић, Љубомир Симић, Дејан Несторовић, Горан Шеховић, Бранко Тадић, Милош Перуновић, Милорад Кузмановић, Иван Живковић, Саша Томашевић и Ненад Ђокић. Преостала три места биће попуњена на Редовној скупштини ШСБ у јануару 2017. године.

Скупштина је овластила новоизабрани Управни одбор ШСБ да именује делегацију ШСБ у Скупштини Шаховског савеза Србије, као и да именује представнике ШСБ у Извршном одбору ШСС.

За председника Надзорног одбора изабран је Александар Ивановић ("Новобеоградски ШК"), а за чланове Драган Недељковић ("ПТТ"), Драган Ђорђевић ("Младеновац"), Кошћал Борис, И Пеовић Милош (“Глига”).