Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Кадетска Олимпијада 2016 - део 4

Кадетска Олимпијада 2016 - део 4

30.07.2016

Последња репортажа са кадетске Олимпијаде...

25.07.2016 /   Вечити шах инфо : Кадетска Олимпијада 2016 - део 1
26.07.2016 /   Вечити шах инфо : Кадетска Олимпијада 2016 - део 2
28.07.2016 /   Вечити шах инфо : Кадетска Олимпијада 2016 - део 3

Извештај са Кадетске олимпијаде – крај

Трагични тренуци задесили су нашу младу репрезентацију на завршеној олимпијаду у Словачкој. Пре 8. кола наша екипа налазила се на деоби 2. места, међутим уследила су два најтежа меча за Србију. Осмо коло изгубили смо од победничке репрезентације Ирана на првом столу. Једини отпор пружила је Теодора Ињац против фиде мајстора Гхоламија (2453) са којим је склопила реми црним фигурама у доста бољој позицији. Остале три табле су изгубиле, тако да је резултат био 0.5 – 3.5. Ово је уједно био и први пораз за нашу екипу.Последње, девето коло, нисмо имали баш среће са жребом. Извукли смо браћу Јермене којима нисмо пружили најсјајнији отпор. Морамо напоменути непристојно понашање са њихове стране, јер су нас непрестано ометали смејући се углавном Вуковој позицији на првој табли. Вучко је имао прилику да ремизира у 45. потезу што његовом противнику није баш било смешно, али нажалост Вуле није видео једноставну комбинацију. Теодора је последња завршила партију у целој сали, испустила perpetual check, и након 5 сати је ипак изгубила од младог Саргсyан Сханта. Марина и Веља су изашли сјајно из отварања, али због времена које су несебично трошили упали у проблеме који су их на крају скупо коштали. Болно смо изгубили 4-0.
Спонтана слика горе усликана је пар тренутака пре почетка последњег кола и као да је наговештавала нешто лоше. Марина је наиме предосетила трагичну судбину своје екипе и молила се звездама за помоћ која није дошла. Теодора за то време прича са Велимиром Ивићем о дивним момцима из Јерменије.


Фотограф: Јосип Декић

Што се тиче генералног пласмана, Србија се налази на деоби 9. места, али нажалост има најслабије додатне критеријуме, тако да је на крају ипак 16. Велика је штета, јер сматрамо да смо имали прилику која се ретко пружа на оваквим турнирима. Наши репрезентативци су закључили да би било боље да се турнир завршио пар кола раније. Треба такође напоменути да је Србија од 9 кола, 5 играла против по рејтингу јачих екипа и правила 2.5 поена. Наша резерва, Дејан Оморјан је освојио бронзану медаљу на својој табли по рејтинг перформансу што представља огроман успех за овог младог и перспективног дечка! Општи утисак је добар, селектор Јосип Декић задововољан је игром што је најбитније, а остало ће доћи када буде било време за то.

29. јул 2016. Попрад,
Кадетска репрезентација Србије