Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Време расплета

Време расплета

26.11.2016 / ИМ Божић, Милан (2398)

Поштовани шахисти,

морам опет себи да дам незаслужено право да напишем неколико реченица везаних за актуелна дешавања у нашем шаховском животу. У овом нашем шаховском свету изгледа да су сви изгубили здрав разум или су се сви одједном опаметили тако да ни сами себе не разумемо. Сви су добро упознати где смо и ко смо у шаховском животу, а углавном сви проблеми су производ рада свих наших шаховских институција. И сад кад смо дошли до краја да постоји могућност гашења организованог живота у шаху и даље траје борба за доказивање појединаца ко је бољи , паметнији, "правији", а пре свега "поштенији".

Анимозитети који су главни проблем комуникације међу онима који одлучују је такав да имам утисак као да једни о другима ништа не знају. Е па драги моји сви ви се међусобно добро знате само се правите луди и правите маглу да се не бисте препознали у дешавањима који су довели српски шах на само дно. Углавном се сви позивате на право и законске одредбе, тзв статутарне чланове, а сами знате колико сте тих истих чланова закона прекршили док нисте довели шах овде где јесте.

Сад је коначно дошло време кад се мора рећи и јавно и законски зашто је тако било и неко се мора повући из овог јадног и бедног живота у нашем шаху. Нећу да будем превише паметан и да процењујем ко је више или мање у праву, ко је крив или није, али да то мора сад да се реши за то ми није потребно превише памети. Ред догађаја који следи, а мислим да је једини излаз из ове кризе је следећи: прво мора се одржати ова ванредна скупштина (како год закон о спорту тумачио), затим мора се одржати и та скупштина од 24. децембра (наравно са допуном дневног реда) и на крају сви релевантни фактори у нашем шаховском животу након тога ОДМАХ морају сести за сто и спустити лопту на терен шаха јер времена нема за даља одлагања. Свако ко то не разуме жели да уништи тотално српски шах због својих личних интереса какви год били.

И на крају, апел: ДОЗОВИТЕ СЕ ПАМЕТИ немојте да будете забележени у историји као они који су угасили ову професију

Милан Божић, капитен ВШК Свети Николај Српски