Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Коменатар на двовлашће у ШС Србије

Коменатар на двовлашће у ШС Србије

05.01.2017 / ЖФМ Несторовић, Ирена (1976)

Ирене Несторовић послала нам је коментар на актуелну ситуацију

23.12.2016 /   Ковачевић, Марјан (2175) : О статутима, не о људима
03.01.2017 /   Вечити шах инфо : Одлуке АПР-а

Кратак коментар на „двовлашће“ у Шаховском савезу Србије: О бројевима и људима

Какав смо ми Срби невероватан народ!

  • Претпоставка невиности док се кривица не докаже? Можда, и то само ако ми одговара,
  • Где још влада већина? Код нас брзо бројеви, према потреби, са 37 обавезних за легално доношење одлуке, падну на испод 34 за легално доношење Статута, односно испод 23 за легално доношење било какве одлуке,
  • Ваша Скупштина је нелегална јер немате појединачне потписе делегата а наша је легална иако није сазвана, иако нису позвани делегати осталих подручних савеза и већина клубова, и без обзира што немамо кворум за било какво одлучивање а камоли за доношење Статута!
  • Важан је демократски Статут и промене, доста је било надгласавања и доминације удружених савеза два против један! Ма коме још треба Статут који се поштује? Изгласаш га са „потребном мањином“ и онда тако демократски распоредиш делегате да један удружени савез влада над она два!?
  • Предлог Статута усаглашен са Законом о спорту без битнијих промена у односу на стари Статут због недостатка договара подручних савеза, као и поштовање одредаба Статута што се тиче носиоца мандата за функцију председника савеза је чиста демагогија. Ко још жели договор и поштовање важећег Статута!
  • Савез нема цену: лажирај, фалсификуј, лажи, граби, обмањуј, закључавај просторије савеза да легални заступници немају приступ, позивај се на транспарентност и сакривај документацију, оптужуј друге за крађу јер ти само ненаменски трошиш средства.
  • У Србији се људски безобразлук, сујета, жеља за сваком врстом моћи и на крају улазак у воде криминала зове „двовлашће“, на жалост.

Ирена Несторовић