Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Обраћање јавности - коментари

Обраћање јавности - коментари

13.01.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2262)

Стигли су и први коментари на претходни текст, те ћу ја мало да проговорим...

11.01.2017 /   Вечити шах инфо : Обраћање јавности - први део

Прошло је два дана од како смо објавили текст Обраћање јавности - први део, који су потписали Маринковић, Несторовић и Тадић, а стигао је и коментар на моју имејл адресу следеће садржине.

OSVRT NA TEKST GOSPODE MARINKOVIĆA, NESTOROVIĆA I TADIĆA

Poštovani gospodine Andrejiću,

Molimo Vas da na Vaš sajt "Večiti šah", postavite i naš komentar kao odgovor na tekst Marinkovića, Nestorovića i Tadića, pod naslovom "Obraćanje javnosti-prvi deo" (11.1.2017.).

Hvala,

Šahovski savez Srbije

Порука је стигла са адресе serbiachess@gmail.com, а онда је накнадно пристигао прикачен ПДФ документ. Како бих посетиоце сајта заштитио од гомиле будалаштина, одлучио сам да применим непопуларне мере и не објавим садржај дотичног. На почетку морам да кажем да ми је жао што морам да издвојим нешто свог времена да напишем овај чланак, али ред је да мало информишем посетиоце Перпетуала.

Најпре бих упитао мангупа са имејл адресе serbiachess@gmail.com, кад већ има образ дебео као ђон, зашто се не потпише именом и презименом него импостерује као Шаховски савез Србије. Е мој лицемеру, ниси ти Шаховски савез Србије, уђи на сајт Агенције за привредне регистре па провери ако мени не верујеш!

Тужно је гледати како се неки људи бахато понашају, без срама фалсификују, злоупотребљавају и краду. Али изгледа да то није ништа чудно, какви су нам државни функционери, такви су изгледа и ови шаховски. Могу да кажем да једва чекам дан када ће неко од тих шаховских функционера обући пругасто одело, али изгледа да за такве постоји само један лек... Без лустрације у шаху нам неће доћи бољи дани.

Хајде да мало проанализирамо преварантску групу која ми се обраћа, а која је отворила алтернативну веб адресу на којој се разбацују силним будалаштинама. Можемо да започнемо чувеном њиховом Скупштином од 21.12.2016 где кажу да је ПДФ који смо раније објавили као позив за то њихово смеће, заправо фалсификат. Они тврде да такав позив никада није послат и дају прави позив. Ало бре, а где је печат, а где је потпис, ко је заказао Скупштину?

Да ли је могуће да наши метузалеми, који су шах довели до дна где је сад, никако не могу да схвате да се они више не питају и да њихово мишљење више није битно? Свака скупштина којој кворум дају чланови ШС Београда који су одавно најурени из тог савеза, а на челу са бандитски настројеним Миодрагом Ракићем, је дебело нелегитимна и нелегална! Далеко сте ви од кворума, а још даље од трочетвртинске већине за мењање статута. Али то вас не спречава колико видим... Ви мислите да је довољно да одјавите печат у Службеном гласнику? Може, али прво нађите 34 легитимних делегата који ће да промене опис печата у статуту. Да ли је нормално да људи који су правни заступници ШС Србије у АПР не могу да уђу у просторије јер их је багра закључала?

Из шаха је потребно најурити све који су злоупотребљавали функције за разне нечасне радње, али тешко је то, они ће се грчевито држати за фотељу да би и даље могли да пију вискиће у хотелу са пет звездица о трошку савеза... Што се осталих тиче, ствари се могу и морају решити разговором. Сматрам да је разговор са другим делегатима у опису функције, та је једино морално решење за бахате функционере који тврде да не желе да разговарају и решавају актуелне проблеме, да поднесу оставке...