Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Одговор на Обраћање јавности два

Одговор на Обраћање јавности два

21.01.2017 /   Урошевић, Горан (2267)

Горан Урошевић је написао и потписао одговор на други део Обраћања јавности...

15.01.2017 /   Вечити шах инфо : Обраћање јавности - други део

Поштовани сви,

Одлучио сам да се обратим јавности поводом текста који су написали Маринковић, Несторовић и Тадић. Напоменућу да ме малициозни покушаји каљања мог угледа нису узнемирили, те једино желим да предочим чињенице и омогућим људима који се интересују за шах да имају објективан и једини истинити увид поводом целе ситуације.

Извештај са купа шампиона је усвојен на седници Организационог одбора и Извршног одбора ШСС 23.новембра 2016. Не пада ми на памет да одговарам на мејлове које са адресе ШСС шаље "велики бос". Додајем и да никаква комисија није надлежна за куп шампиона.

Прошло је довољно времена од завршетка Европског кадетског шампионата у убрзаном и брзопотезном шаху. Ја немам овлашћење ИО ШСС да објављујем извештај са купа шампиона али хоћу самоиницијативно да га пошаљем Шах-Мат Листи да буде објављен истовремено са вашим извештајем.

А замолите ваше савезнике Мирослава Копању, Данка Бокана и "великог боса" да објаве извештаје са истог такмичења из 2015.године, Европског првенства за жене 2013. и Европског екипног првенства 2009. године.

Тактика "држите лопова" неће донети резултате. Готовинске уплате за куп шампиона су примане комисијски, држане у сефу хотела, и новац је уплаћен на рачун ШСС.

Исти савет сам добронамерно дао Бранку Тадићу када сам се добровољно повукао са места директора европског кадетског првенства. Повукао сам се јер нисам желео да будем доведен у позицију да морам да радим са Копањом и Шакотићем. Шта је Шакотић радио у Новом Саду за време првенства и зашто је у његовим рукама завршио фајл са подацима о регистрованим учесницима? - То је питање за "групу за промене", а ускоро и за Етичку Комисију ФИДЕ.

Срећом, по том фајлу се може урадити јако добра пројекција па ће се подаци упоредити кад наши извештаји буду објављени на ШМЛ.

Пошто се у тексту који су написали Тадић, Маринковић и Несторовић, већ карикира разговор са Тадићем, желео бих да истакнем део разговора и цитирам једног од потписника писма: "Искористите ваш утицај (Душан Радовановић и ја) на Зорана Бојовића да ШС Централне Србије призна легитимитет Скупштине од 27.11. да бисте задржали своја места (Душан у канцеларији, ја као делегат у ФИДЕ)." Мој одговор је јасан.

Хонорар никада нисам тражио и не могу га ни исплатити себи јер то је одлука коју једино може да донесе ИО ШСС. Није тајна ни да сам био у лошем односу са Обреном Ћетковићем за време турнира. И поред тога, он је на седници ИО инсистирао да добар рад буде награђен и ја тај његов гест ценим.

Тако за пет месеци даноноћног рада моја дневница излази око 1000 динара. Дневнице Дејана Несторовића и Бранка Тадића као омладинских селектора ШСС су биле најмање 40 евра, пута не знам колико дана, на не знам колико такмичења.

Ја сам свеједно у минусу јер сам потрошио 170.000 динара личног новца за различите трошкове око два такмичења. Људи из лобија хотела су били сведоци колико пута сам трчао до банкомата код рецепције.

Каква је то била сала за игру коју су без ичијег знања и одобрења договорили велики бос и Копања а уговор сакрили? Голи зидови и под, све је требало донети са стране. Беолед је одлично одрадио посао са осветљењем по правилнику ФИДЕ за број лумена. Фирму која је одрадила овај посао, препоручио је ваш пријатељ, тако да не разумем ужасне опаске на овај рачун.

Напоменућу да ми не пада на памет да одговарам на глупости наведене у вези са Грцима који су свој посао одрадили врло професионално, да не спомињем да Србија и нема кадрове који би им у томе "могли прићи". А знам и да те приче пласирају моји "пријатељи" који ми се иначе смешкају у лице.

Домаће судије су по први пут делегирали удружени савези преко својих комисија, и ни најмању интервенцију нисам направио. Да ли је требало да избацим жену која је током целог турнира држала трибине о томе како ћу покрасти новац? Или једног доброг човека само зато што је у гласачкој машинерији ШС Војводине? Није ми падало на памет.

Да не помогнем ШК "Итака" да не плати 2500 евра таксу за Сетурамана само зато што је у вашем гласачком блоку?

Оловке? Не блесавите се, већ прочитајте правила ФИДЕ и ЕЦУ.

Неколико заосталих рачуна није плаћено јер сте на незаконит начин преотели ШСС и одбијали(те) да платите Хотел Планета Инн, рентирање табли ФИДЕ и повраћај клубовима. За хонорар судији који је грешком испуштен, не брините, уплатио сам човеку 50.000 динара.

Иначе, на рачуну ШСС је било довољно новца да се исплате сва дуговања у моменту кад су уписане промене у АПР. Нису то урадили да би могли да подмећу неистине ионако разочараној шаховској јавности.

Поносан сам на Отворено првенство Србије и на техничке организаторе из Шаховског савеза Новог Сада. Надам се да ће имати више прилика да раде за добробит шаха. Нећу дозволити да те вредне и препоштене људе увлачите у ваше блато.

Горан Урошевић