Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Обраћање поштенима

Обраћање поштенима

22.01.2017 / ИМ Божић, Милан (2404)

Милан Божић послао је два коментара, један пре недељу дана који нисмо стигли да објавимо и један сада...

11.01.2017 /   Вечити шах инфо : Обраћање јавности - први део
13.01.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2262) : Обраћање јавности - коментари
15.01.2017 /   Вечити шах инфо : Обраћање јавности - други део
21.01.2017 /   Урошевић, Горан (2267) : Одговор на Обраћање јавности два

Обраћање поштенима.com

14.1.2017

Читајући коментар мог великог шаховског друга Владице Андрејића, нисам могао да останем по страни само као уживалац најбољег шаховског сајта код нас а и шире. Обзиром да сам ја залутао у шах прво као шахиста а онда и као човек са надимком "ваљевска бараба" морам да додам да ова саопштења мојих шаховских пријатеља (Ивана, Дејана, Таџе, Владице ...) су сувишна јер ко је још слону објаснио да не може да има купаће гаће или волу да му лепо стоји шешир.

Међутим оно што им треба саопштавати или убацивати у дупе јер мозга свакако немају јесте да од ПОШТЕНИХ ми барабе не можемо ништа да украдемо, остависте нас бре без хлеба. Од поштења паметних и способних шаховских слонова ми шаховски криминалци добисмо инфаркте, дијабетисе, али и сексуалну немоћ. Па и то им опраштам. Али једно не могу да им опростим.

Читав живот радим да изградим имиџ барабе и пропалице а ви ме терате да сад морам да почнем да вежбам за поштеног како бих могао да нешто дрпим или се огребем. Е што је много много је. Зато Вас молим ко Бога, (иако знам да се то коси са вашим моралним начелима) покушајте Ви да будете мало барабе и пропалице и као љути сте на оне друге па напустите то друштво шахиста.

А што се Небојше тиче, само родитеље и фамилију не можеш да бираш, сви остали су твој избор.

Опет ћу ја бити овде док не досадим Владици, рачунајте на мене.

Милан Божић, интермајстор или још боља бараба

Помоћ

22.1.2017

Добри моји,

истине ради, пошто је сад то актуелно и модерно, првак Србије за 2016 гопдину, тј мој клуб, је за учешће на Еврокупу морао да плати таксе у укупном износу од 1.008.000 динара илити 8200 еура под претњом да нам не дозволе учешће уколико до почетка такмичења не уплатимо укупан износ. Од тог износа котизације за странце у екипи су износиле 7500 еура (тројица по 2500) а остатак је организациона такса (400 еура) и такса ЕЦУ (300 еура). На молбу да нам ШС Србије помогне да део од тог износа платимо касније одбијени смо са претњом неучествовања. Клуб је уплатио све до динара пре почетка, тачка. Е сад ја питам "тадашње поштене" ко је дозволио ексклузивно право било коме из организационог одбора да Итаки "помогне" у ослобађању неке таксе а екипи која се као првак Србије борила да својим учешћем са респектабилном екипом за највиши врх не омогући чак ни одлагање плаћања на неко време. Да ли треба још нешто додати "препоштеном" ангажовању појединаца за помоћ српском шаху. Мука ми је више од "копрцања" риба у мередову, неколико смењених људи није прече од 5000 српских активних шахиста. Ако мислите да су шахисти који желе промене неспособнији од "смењених вековно расходностраних корисника услуга шаховских такмичења" онда је то болест која се зове "ја не играм шах али га боље познајем од тебе мајсторе".

Милан Божић, бараба