Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Обраћање јавности - трећи део

Обраћање јавности - трећи део

03.02.2017

Обраћање јавности Ивана Маринковића, Дејана Несторовића и Бранка Тадића, трећи део

11.01.2017 /   Вечити шах инфо : Обраћање јавности - први део
15.01.2017 /   Вечити шах инфо : Обраћање јавности - други део

ОБРАЋАЊЕ ШАХОВСКОЈ ЈАВНОСТИ ИВАНА МАРИНКОВИЋА, ДЕЈАНА НЕСТОРОВИЋА И БРАНКА ТАДИЋА (ТРЕЋИ ДЕО)

ИНФОРМАЦИЈА О ПОДНЕСЕНОЈ КРИВИЧНОЈ ПРИЈАВИ

После обављених консултација у надлежном тужилаштву, правни заступник Шаховског савеза Београда, АДВОКАТ РАСТКО СВИЧЕВИЋ, поднео је истом тужилаштву кривичну пријаву против Д. Р. и Љ. Љ. због учињених радњи у вези нелегалне тзв. "Ванредне скупштине ШСС”, одржане у Крагујевцу 21. децембра 2016. године. Током прикупљања информација поступајући тужилац ће одлучити о кривичној одговорности осталих лица повезаних са овим догађајем.

Подносилац пријаве охрабрен је брзом реакцијом Тужилаштва у овом случају и искрено се надамо да после окончања овог процеса више ником никада неће пасти на памет да организује Скупштине са лажним делегацијама и да у Агенцију за привредне регистре предаје фалсификовану документацију.

ИНФОРМАЦИЈА ИЗ РАЧУНОВОДСТВЕНОГ СЕРВИСА

Делегација Шаховског савеза Србије посетила је Рачуноводствени сервис, који води књиговодство за ШСС. Затечено је прилично хаотично стање у документацији, посебно у делу уговора о раду и анекса истих. Такође, недостаје већина рачуна (фактура) за услуге плаћене током организације Европског купа клубова.

Поред свега наведеног, основни проблем је чињеница да је са рачуна ШСС у 2016. години подигнуто 1.860.330 динара! Ако се има у виду да су хонорари службених лица исплаћени преко рачуна, девизе за пут у иностранство такође куповане преко рачуна, фактуре плаћане на исти начин, јасно је да није постојала никаква потреба за располагањем оволиким износом у готовинском облику.

Наравно, из наведеног износа треба изузети 540.000 динара подигнутих за награде на мушком и женском шампионату државе. До сада је од 1.860.330 динара оправдано око 450.000 динара, а последњи пут готовина је подигнута 10.11.2016. године, дакле пре нешто мање од 3 месеца!Циљ нашег обраћања јавности (што намеравамо да чинимо и у наредном периоду) нипошто није да било кога вређамо, клеветамо или да паушалним и непровереним тврдњама каљамо нечији образ. Истовремено, не желимо да полемишемо са било киме, ко је до сада налазио за сходно да одговара на наше наводе.

Желимо да нагласимо само једно - нити једна бројка и нити једна чињеница коју смо претходно навели није до сада демантована, и ни на једно суштинско питање није пружен задовољавајући одговор. Финансије немају емоције, а да би се дао кредибилан и веродостојан одговор у вези пословања ШСС потребни су финансијски извештаји и финансијска документација. Оцене нечијих људских квалитета и покушаји дезавуисања јавности скретањем пажње са битних питања никако неће помоћи да се до таквих одговора дође.

На бази извршеног увида у до сада доступну финансијску и другу документацију бојимо се да је током пословања у 2016. години, Шаховски савез Србије озбиљно финансијски оштећен (да не употребимо тежу реч) и потрудићемо се да упознамо надлежне државне органе са свим релевантним подацима, а њима препуштамо да раде свој посао.

ИВАН МАРИНКОВИЋ
БРАНКО ТАДИЋ
ДЕЈАН НЕСТОРОВИЋ