Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Саопштење ШС Новог Сада о бахатости ШСВ

Саопштење ШС Новог Сада о бахатости ШСВ

09.05.2017

ШС Новог Сада срочио је саопштење које објављујемо

Бахатости челних људи ШСВ нема краја

Након одржавања Скупштине Шаховског савеза Војводине 12. фебруара 2017. године, на којој су усвојени нови Статут ШСВ и сумњиви финансијски извештај примећене су нове промене у ШСВ које су скандалозно покушане да се прикрију од јавности.Козметичке промене у руководству ШСВ И његовог бившег(да ли?) председника Мирослава Копање су најновији пример флагрантног кршење свих прописа И закона. Фалсификован је чак и записник са Скупштине ШСВ!

Отворено писмо Шаховског савеза Новог Сада поводом циркуске представе одигране 12. фебруара на Скупштини ШСВ могли сте да прочитате на сајту PerpetualCheck.

Тада је ШСВ објавио кратко идеализовано Саопштење у којем је шаховска јавност обавештена само о најважнијим одлукама. Обавештење се може видети на сајту ШСВ (који поред фирме који одржава сајт, појављује се и фактура приватне фирме доц. др Мирослава Копање - "Копи-Комерц" и то по цени од 79.000,00динара – за освежавање сајта).

Након одржавања поменуте Скупштине, решењем Агенције за привредне регистре, по регистрационом броју БС 4858/2017 (Прилог 1), од 23.марта се објављује нови Статут ШСВ И Записник у којем је прецизирана одлука којом се брише Данко Бокан из листе заступника, у складу са одлукама које су донете на Скупштини.

Међутим, лакрдија из Каћа, пар месеци касније добија своју другу циркуску представу и треће полувреме.

Дана, 3. априла 2017.године, одржана је фантомска 14.седница Управног Одбора ШСВ Седници су наводно присуствовали сви чланови УО: Мирослав Копања, Милорад Маравић (именован као потпредседник ШСВ, иако се не зна ко га је поставио и када је добио ову функцију), Синиша Дражић, Предраг Бодирога, Зоран Станимировић, Јосип Декић и Мирољуб Стојковић.

На тој "седници", доц. др Мирослав Копања је поднео оставку на место председника ШСВ, а УО “именује” потпредседника Милорада Маравића за в.д. председника ШСВ. Управни одбор брише Копању са листе заступника ШСВ и по "аутоматизму" (који разуме и прихвата само УО ШСВ), се уписује Маравића као заступник ШСВ.

Међутим, циркуски шоу добија свој нови заплет.Тада поуздано сазнајемо да, насупрот Записнику поднетом АПР-у, на "седници" УО ШСВ, не само да нису присуствовали сви чланови, већ да до данашњег дана поједини чланови Управног одбора нису ни били обавештени о смени на челу савеза који они представљају (наравно – ШСВ)!!

Господо, очекујемо да сви ви, чланови УО изађете у јавност и сперете љагу са својих имена ограђујући се од фалсификата! То шаховска јавност Војводине очекује од вас.

Међутим, АПР наравно одбацује такву пријаву УО ШСВ и не уписује промене у регистар, и у Решењу о одбачају наводи да је за овакве круцијалне промене потребна седница Скупштине ШСВ.

Тада "уважени шаховски радници" из управе ШСВ долазе до простог и истовремено “генијалног” решења! Узимају записник са Скуштине ШСВ која је, подсетимо, одржана 12.02.2017.године и Записник са исте је предат АПР-у, по којем је АПР и донео Решење БС 4858/2017 23.марта (прилог 1), а потом у тај исти “записник” дописују “цело обраћање” председника ШСВ Мирослава Копање, наравно под тачком разно И тиме “овлашћују” УО ШСВ да може да донесе одлуку о промени Заступника без одржавања Скупштине! Заиста генијално, а дали И по закону. Посебно треба напоменути, да се на Скупштини није ни поменуло, а камоли гласало о доношењу овакве одлуке! Овакав сраман фалсификат новог Записника челници ШСВ су предали АПР-у уз нову пријаву за промену заступника ШСВ!

Фалсификовани записник (Прилог 2) потписали су Мирослав Копања (председавајући Скупштине), Данко Бокан (записничар) И Милан Миладинов и Светозар Миличевић (оверивачи Записника).

Одлуке са фантомске 14.седнице УО ШСВ одржане 3.априла 2017.године постају "валидне" и ШСВ је успешно и у највећој тајности нашо замену за Копању, променом заступника ШСВ и тако коначно “изабрало” в.д. председника Милорада Маравића.

Приметно је да већ месец дана након фамозне 14.седнице УО ШСВ, на сајту ШСВ и даље стоји да је Копања председник, а о одлукама донетим под тачком Разно на Скупштини ШСВ и Седници УО ШСВ нису обавештени, не само јавност, већ ни делегати Скупштине ШСВ. Преведимо: делегати са Скупштине ШСВ одржане 12.фебруара о.г.сигурно нису информисани(таква су наша сазнања) да су уопште донели одлуку да пренесу надлежност смењивања заступника Управном Одбору ШСВ, док у новом, фалсификованом записнику стоји да су баш сви гласали за ову одлуку.

Делегати који су присуствовали Скупштини ШСВ 12.02.2017. су: Милорад Маравић, Ратко Пижурица, Бранислав Јањушевић, Дјордје Звицер,Јосип Декић, Милан Рапаић, Томислав Навратил, Стеван Срдјанов, Велибор Трајковић, Милидраг Савановић, Павел Марчок, Константин Орлов, Зоран Станимировић, Велибор Ћирјанић, Драгољуб Рацић, Геза Бабијановић, Пера Рацић, Мирко Иличић, Бранислав Бјелић, Владимир Шапоња, Звонимир Алексић, Горан Влајковић, Вид Узелац, Шандор Шалго, Саша Самоловац, Предраг Бодирога, Жељко Савановић, Милан Миладинов, Ненад Стјепановић, Петар Миличевић, Душан Ковачевић, Борко Предојевић, Мирослав Копања, Светозар Миличевић, Данко Бокан, Миле Јанков, Миладин Митровић И делегати ШСНС Александар Милошев, Жељко Медар и Синиша Ремецки, који су напустили скупштину пре краја као вид протеста због бахатости челника ШСВ.

Наравно, очекујемо од делегата Скупштине ШСВ да се јавно, а и као сведоци у кривичном процесу, изјасне по питању фалсификата Записника(само не знамо којег) и да се ограде од вршења кривичног дела по члану 45 Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре ("Сл.гласник РС",бр. 99/2011 и 83/2014) који каже:

“Ко регисту пријави неистинит податак или достави лажни или преиначени документ у намери да се такав податак или документ у поступку регистрације и евиденције употреби као прави, казниће се казном затвора од три месеца до пет година”

ШСНС ће поднети кривичне пријаве против свих одговорних лица која су учествовала у оваквом обмањивању чланова Скупштине ШСВ, шахиста и шаховских радника у Војводини.

Напомењемо да овакво скандалозно понашање и бахаћење пред свим органима и законима, које до сада није запамћено у шаховском свету неће проћи без последица. Подсећамо да је фалсификовање записника Скупштине ШСВ само последњи у низу скандала који прате доц.др Мирослава Копању, Генералног секретара Данка Бокана којима су се придружили Милорад Маравић, Ратко Пижурица и поједини чланови УО ШСВ.

Томе, већ једном мора доћи крај!

Шахисти Војводине не заслужују овакво вишегодишње понижавање од стране свог руководства. Оваквој дискредитацији, угњетавању и подсмевању се мора пружити адекватан одговор!

Стога позивамо СВЕ шахисте и шаховске раднике Војводине, све оне у којима и даље живи отпор неморалу и дискредитацији, да се прикључе иницијативи за смену комплетног руководства ШСВ. У исто време позивамо и часне људе из органа ШСВ, као и чланове Скупштине ШСВ који су били присутни на скупштини у Каћу 12.02. (а знамо да таквих има) да дигну свој глас против неколицине бахатих појединаца( изгледа само интересне групе) који су приватизовали ШСВ и тако стану у одбрану шаха, као и свог морала и личног интегритета и да се јавно обрате шаховској јавности. У нади да ће до тога сигурно и доћи, спортски вас поздрављамо.

Шаховски савез Новог Сада

У прилогу вам достављамо
1. Документацију предату у АПР по регистрационом броју БС 4858/2017
2. Документацију предату у АПР по регистрационом броју БС 8900/2017