Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Шаховски уџбеник Боре Ивкова

Шаховски уџбеник Боре Ивкова

18.06.2017

Издавач књиге нас је замолио да објавимо...

Шаховски уџбеник Боре Ивкова

Из штампе је изашао шаховски уџбеник „Паралеле” аутора велемајстора Боре Ивкова. Занимљива и особена књига једног од наших најуспешнијих шахиста свих времена, својевремено омладинског првака света који вредно ствара и у својој 84. години.

Ово издање, састављено из четири поглавља (Тактика, Стратегија, Завршнице и Паралеле) са обиљем интересантних позиција из богатог Бориног искуства и других важних мечева, намењено је шахистима свих категорија. Корисно и за љубитеље древне игре без одличја, али и носиоце шаховских титула, веома практично за оне који би другима да пренесу знање.

''Једном је Владан Динић, бард српског новинарства, осведочени шаховски заљубљеник и још увек активан шаховски играч рекао: 'Од твојих књига могао би да саставиш једну добру књигу'. Ово је покушај да остварим његову идеју. И још понешто'', написао је Бора Ивков уместо предговора ''Паралела''.

Могло би се рећи да је посебна вредност овог шаховског уџбеника у томе што аутор, чије је искуство за шаховском таблом пребогато, даје углавном своје примере из турнирске праксе (матне слике, необичне позиције, стратегија, комбинација, дамске, топовске, коњске и пешачке завршнице као и коментарисане партије). Има ту наравно, и партија најјачих светских велемајстора, у дугом временском интервалу од Мизеса(1935. године) до Карлсена (2016.године). Препуна таквих дијаграма, а написана једноставно (''У једноставности је мајсторство''), с пуно духа и свима прихватљиво, ова књига представља освежење у нашој шаховској литератури.

Уџбеник ''Паралеле'' Боре Ивкова већ се радо чита међу заљубљеницима игре на 64 поља као поучно шаховско штиво, корисно свим генерацијама. А неуморни стари ас не стаје – припрема и друго издање књиге...

Примерак ове јединствене књиге можете набавити директно код аутора на телефон 063/832-04-55.