Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Одговор на саопштење

Одговор на саопштење

06.08.2017 /   Урошевић, Горан (2267)

Горан Урошевић је реаговао на претходно објављено саопштење ШСС.

04.08.2017 /   Вечити шах инфо : Саопштење ШСС о блокади од стране ФИДЕ

*Поводом текста који је Владимир Шакотић објавио као "Званично саопштење УО ШСС"*

Жалбе поводом емаил адресе су најобичније бацање прашине у очи. Рејтинг администратор је врло одговоран и посвећен свом послу и сигурно редовно прослеђује дописе од ФИДЕ "заступницима" ШСС.

Изговори у стилу "нисмо знали" да треба плаћати рачуне ФИДЕ су бесмислени. Ако нико други у "УО ШСС", бар вођа Владимир Шакотић зна да се рачуни према ФИДЕ измирују двапут годишње.

Зашто рачун није плаћен у јануару када су још увек пристизала средства из Министарства омладине и спорта и када је остварен приход од 2,45 милиона са дечјег Европског првенства? И колико је од тог новца завршило у Шакотићевим продавницама сатова и пехара? Зашто је Шаховском савезу Војводине, према извештају уплаћено 800.000 динара од зараде са овог турнира?

Познато је да је емаил налог serbiacf@verat.net узурпирао Владимир Шакотић и да са те адресе упућује дописе у име Ратка Пижурице и Ивана Живковића а раније и у име Бранка Тадића. Живковић је то отворено признао. Шакотић такође држи одјављени печат ШСС и њиме оверава документа. На крају, Шакотић у Србији организује европска и домаћа такмичења и контролише проток новца, чак и лично дели играчима хонораре и дневнице итд.

Зашто онда чуди "тишина" ФИДЕ у односу на дописе?

Поводом лажи око изнајмљивања табли треба разјаснити следеће:

1. Рачун од 5000 евра за изнамљивање 120 ДГТ комплета није плаћен, иако је дат налог за конверзију, јер је 30.новембра Шакотић преотео ШСС и зауставио сва плаћања у вези Европског клупског купа. Чак постоји и одлука "УО ШСС" да ниједан преостали рачун са ЕКК "ново руководство" неће платити. Наравно, све су морали платити касније уз законске камате и провизије трећим лицима. Новац за те намене је био на рачуну ШСС пре незаконитог преузимања Савеза. Бранко Тадић је на састанку 10.децембра обећао да ће рачун у ФИДЕ бити нормално плаћен.

2. Да је рачун од 5000 евра био плаћен на време, таксу за шпедицију од 4780 евра не бисмо ни добили. Толико о немару.

3. Цео аранжман је вишеструко "мање вредан" него изнајмљивање свега 30 ДГТ табли за Европско првенство за жене 2013.године у Београду када је Шакотићевој фирми "Центар за развој шаха" плаћено 1.250.000 динара или по тадашњем курсу 11.061 ЕУР. Понављам, само изнајмљивање 30 ДГТ комплета.

Укидање сервиса ФИДЕ је бенигни проблем у односу на оно што може да уследи а о чему је потпредседник ФИДЕ Борис Кутин упозорио и министра Удовичића и нашу јавност путем "Политике".

Пошто смо дозволили да савез узурпира Шакотић, који је одлуком етичке комисије ФИДЕ суспендован на три године услед огромних финансијских малверзација, нама прете санкције а можда чак и избацивање из ФИДЕ и ЕЦУ на предстојећим конгресима на јесен. Да ли због похлепе једног човека и слепила шачице следбеника треба да испаштају хиљаде наших шахиста?