Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Одговор на одговор

Одговор на одговор

07.08.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2236)

Након саопштења и одговора на исто, морао сам и ја нешто да напишем...

04.08.2017 /   Вечити шах инфо : Саопштење ШСС о блокади од стране ФИДЕ
06.08.2017 /   Урошевић, Горан (2267) : Одговор на саопштење

Када сам од Горана Урошевића на мејл добио Одговор на саопштење, прво сам помислио да је заиста у питању одговор, односно да ћемо коначно сазнати где се налази 20 ДГТ табли које је добио Шаховски савез Србије. Међутим, уместо одговора добили смо нека нова питања, а то је малко безобразан концепт.

На почетку морам да кажем да ме прилично иритира да читам текстове које пише човек патолошки опседнут ликом и делом Владимира Шакотића. Огроман број реченица базира се на блаћењу Шакотића, а онда на крају бравура где се каже да је он суспендован на три године. Наравно, прича је бесмислена, јер кад говоримо о некој суспензији веома је важно да се каже на шта се тачно она односи. Колико ја знам његова суспензија се односи на политичке активности попут рада у канцеларији федерације и слично, док до миле воље може да игра , суди, организује турнире, предаје на семинарима... Да се разумемо, не пада ми на памет да браним Владимира Шакотића, али он није запослен у федерацији нити има тамо било какву функцију. Ја пред припрему за шаховску партију често консултујем господина Бакалара, Кларис је тражила помоћ Ханибала Лектора да би се дочепала Бафало Била, а Владимир Шакотић у своје слободно време саветује неке своје пријатеље који имају функције у Шаховском савезу Србије, и ја мислим да је то легитимно.

Жалбе поводом имејл адресе су далеко од "бацања прашине у очи". Прилично је бахато од ФИДЕ да званичну документацију не доставља овлашћеним представницима Савеза, а доставља је Горану Урошевићу који је суштински нико и ништа, иако би он волео да буде неко и нешто док се наслађује туђим проблемима. Првојануарски рачун јесте плаћен са неких 9000 еврића, али свакако да је срамота што Савез није платио овај првојулски, барем регуларан део од 6630 евра. Наравно, поново ћу да упитам људе из претходне гарнитуре зашто је касица празна...

Једна Горанова реченица почиње са: "Поводом лажи око изнајмљивања табли..." Вишеструко сам покушавао да скапирам о којим то лажима из оригиналног саопштења прича, али изгледа да нисам успео да докучим. Са друге стране, сви Горанови текстови тешко да могу да прођу без лажи (што смо и раније демонстрирали) или су то можда биле алтернативне чињенице... У сваком случају најфасцинантнија ствар у "Одговору" је Гораново оправдање број 2 које каже: "Да је рачун од 5000 евра био плаћен на време, таксу за шпедицију од 4780 евра не бисмо ни добили. Толико о немару." Не знам како уопште да прокоментаришем ову небулозу, јер је у питању бесмислица и то на неколико нивоа. Изгледа да ће неки људи написати штагод само да "оправдају" своју неспособност...

У одговору се пред крај каже: "Укидање сервиса ФИДЕ је бенигни проблем у односу на оно што може да уследи а о чему је потпредседник ФИДЕ Борис Кутин упозорио и министра Удовичића и нашу јавност путем Политике." Питам се да ли је Горан та упозорења лично чуо, пошто се у кулоарима шушка да је министар Кутиновим прилепцима забранио улазак у кабинет. А што се Политике тиче, могу само да кажем да је не купујем откад су је пред последње председничке изборе умотали у бржу, јачу и бољу насловницу, противно сваком елементарном новинарском кодексу.