Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Одговор

Одговор

12.08.2017 /   Ремецки, Синиша (2246)

10.08.2017 /   Ремецки, Синиша (2246) : Мењајте лоше друштво
11.08.2017 / ФМ Дена, Бранислав (2292) : Решење проблема постоји

Добар дан, Пошто видим да је већина текста Г. Бранислава инспирисана мојим претходним коментаром напоменуо бих још једном да сам шаховски аматер сто се јасно види по рејтингу који поседујем док сам такође и секретар аматер пошто нисам добио ниједну плату од ШСНС и нити ћу јер сам ушао у причу са савезом на бази чистог волонтеризма и ентузијазма. Такође бих додао да ја лично заиста не очекујем да неко уместо мене укаже и именује људе у шаху у Новом Саду "који мешетаре у своју личну корист за рачун шахиста" јер сам то већ више пута лично урадио на скупштинама ШСНС и ШСВ-е па ћу поновити и овде да сви из канцеларије ШСВ-е и поједини чланови УО првенствено гледају своју корист и уместо да раде у корист шаха користе шах за своју корист на разне начине.

Донекле бих се сложио са вама око укидања прекомерне професионалне администрације јер рецимо у нашем ШСВ-е имамо два запослена за обим посла који би могао да заврши један и то у пола раданог времена два пута недељно што како ви кажете у ово време економске кризе производи велике непотребне трошкове. Оно у чему се никако не могу сложити са вама је то да је битније да турнир буде организован, а то што је неко дебело наплатио своју позицију по субјективном ценовнику нема везе док све то функционише је апсолутно неприхватљиво за мене јер се не ради о приватном турниру него о догађајима за које покрајина одваја средства. И убеђен сам да је управо такво пословање и начин размишљања довео до те економске кризе коју помињете и што је још горе до моралног суноврата репрезентованог у прихватању свега и свачега као и одсуства негодовања због истог.

Даље да се разумемо ја сам свакако да се рад, залагање и знање вреднује и плати али на опште прихваћен начин који мора бити транспарентан и унапред одређен а не да људи који су у прилици сами себи праве послове којим наносе штету шаху и шахистима. Да ли би и ја рецимо том логиком могао пошто испред савеза организујем првенство Новог Сада да уместо једног дела новчане награде доведем победнике мојој кући у личну библиотеку са окаченим ценама које су иначе дупло веће и принудим их да узимају оно што мени не треба зато сто сам ја организовао турнир или да их одведем у женин ормар и поделим њене торбице и каише а паре оставим себи.

Мислим да сви индикатори показују да нам је шах у заиста лошем стању коме сигурно не помажу људи који на овај начин деградирају шах и шахисте и озбиљни резови су нам заиста потребни. Овим путем се захваљујем ВЕЧИТОМ ШАХУ на објављивању мојих коментара и поздрављам све добронамерне шахисте спремне да својим чињењем шаху врате достојанство које је у великој мери пољуљано.