Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Реплика

Реплика

13.08.2017 / ФМ Дена, Бранислав (2292)

10.08.2017 /   Ремецки, Синиша (2246) : Мењајте лоше друштво
11.08.2017 / ФМ Дена, Бранислав (2292) : Решење проблема постоји
12.08.2017 /   Ремецки, Синиша (2246) : Одговор

Пошто сам лично прозван молим Вас Андрејићу Владице да одговорим господину Ремецком из Новог Сада. Можда јесам користио неке термине које сте и ви господине Ремецки користили у свом тексту, али су то исти, уобичајени термини који користе иначе и сви запослени секретари у свим шаховским савезима Србије, а има их много, и превиша за овако малу и најсиромашнију земљу Европе и овако сиромашан "спорт" или друштвену игру, какав је шах. Не знам зашто се ВИ осећате прозваним, поготово ако нисте професионалац?

То да ли је неко аматер или професионалац не може се мерити тренутним шаховским рејтингом, јер у Србији већина шахиста који немају месечну стипендију, или да су можда плаћени тренери у неком клубу, или да нису запослени и примају плате као секретари у неком од бројних бивших и садашњих шаховских савеза (Бг, Војводине, Србије, Југославије, СЦГ, Централне србије, па и Косова), су АМАТЕРИ. Дакле, само један мали број шахиста у Србији су професионалци и мислим да их нема више од 100 професионалаца (секретара, тренера и играча). Дакле, велика већина оних који се баве шахом су тотални аматери, без обзира на висину рејтинга, јер су награде на турнирима изузетно мале да би неко од тих награда преживео бар месец дана у Србији. Нпр на међународном Опену у Сенти 1. награда износила је јадних 40000 динара, а већ 6, место носило је тек 7.500 динара, а да не говорим о међународним опен турнирима у организацији ШСБ на којима се наградни фонд формира од енормне уписнине, а након што судије и запослени секретари ШСБ узму себи огроман део новца које су узели од играча за котизацију за учешће... Ви ако мислите (а видим да знате) да се неко материјално окористио, тј. да је незаконито "арчио" паре из Буџета намењене шаховским турнирима и такмичењима, напишите кривичну пријаву и предајте Јавном тужиоцу, јер је то кривично дело СТИЦАЊА БЕЗ ОСНОВЕ или НЕОВЛАШЋЕНЕ ЈАВНЕ НАБАВКЕ или већ како се такво кривично дело зове, а не да позивате да се "ШАХОВСКА ЈАВНОСТ" изјасни о онима који мешетаре парама из Буџета у своју личну корист, да би неки шаховски савез такве уклонио из шаховског живота заувек, дакле на нивоу РЕКЛА-КАЗАЛА.

У Панчеву је нпр. откривено да су велике паре (по 2000 ЕУРА сваком "мешетару") намењене организацији спортских такмичења отишле на жиро рачуне појединих новинара и спортиста у граду, па су их они трошили чак и за за летовање на мору, ( о томе се и даље води кривични поступак, додуше, који није окончан, колико знам). Погрешно сте схватили да ја говорим о такмичењима за која се издвајају паре из Буџета Републике, ја искључиво говорим о приватној организацији са приватним спонзорима, а која је организација скоро сасвим "угушена" и практично онемогућена због постојања бројних професионалних шаховских савеза (Бг, Војводине, Србије итд) јер се претходно морају намирити и напунити касе бројних шаховских савеза, али и општинских каса још и више, па шта онда организатору "преостане" да има за наградни фонд играчима ?

Ко је уопште онда жељан (само да би се његовим парама пуниле општинске и касе шаховских савеза за плате шаховских секретара) да уђе у организацију таквих турнира, ако нема при том никакву добит ?