Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Саопштење клубова Београд и Јелица ПЕП

Саопштење клубова Београд и Јелица ПЕП

20.08.2017

Поводом објављивања састава женске репрезентације Србије, шаховски клубови Београд и Јелица ПЕП су написали саопштење

17.08.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2236) : Женска репка скандал 2017

САОПШТЕЊЕ ШАХОВСКИХ КЛУБОВА „БЕОГРАД“ И „ЈЕЛИЦА ПЕП“

Поводом необјашњиве одлуке селектора женске репрезентације Србије, велемајстора Бранка Дамљановића, да у репрезентацију Србије за предстојеће Екипно првенство Европе не уврсти актуелну шампионку Србије, женског интернационалног мајстора Аделу Великић, шаховски клубови „Београд“ и „Јелица ПЕП“ изражавају јавно незадовољство овом одлуком и дају безрезервну подршку својој играчици.

Већ дуги низ година се води напорна борба да се државним шампионима врати углед и значај који они по дефиницији заслужују. Нажалост, и стари борац за „шаховске ствари“ ВМ Бранко Дамљановић одустао је од сопствених ставова и у женску репрезентацију није уврстио актуелну шампионку Србије која је уједно и актуелна универзитетска шампионка Европе.

Посебно је штета што се ради о девојци која је била сјајан ђак Прве београдске гимназије, а сада студент Електротехничког факултета, која показује личним примером да су шах и школа комплементарни. Њену упорност и љубав према шаху треба искористити као пример за млађе генерације, а не обезвређивати као што је учињено у овом случају.

Желимо нашој репрезентацији пуно успеха на предстојећем такмичењу, а од селектора очекујемо да шаховској јавности образложи своју одлуку.

Београд, 20. август 2017. године
Шаховски клубови „Београд“ и „Јелица ПЕП“, вишеструки државни шампиони у мушкој и женској конкуренцији