Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Кадетско европско 2017 - део 5

Кадетско европско 2017 - део 5

25.08.2017

Последња репортажа са кадетског, честитке момцима на сребрној медаљи!

17.08.2017 /   Вечити шах инфо : Кадетско европско 2017 - део 1
20.08.2017 /   Вечити шах инфо : Кадетско европско 2017 - део 2
21.08.2017 /   Вечити шах инфо : Кадетско европско 2017 - део 3
24.08.2017 /   Вечити шах инфо : Кадетско европско 2017 - део 4

Завршни извештај европског екипног првенства до 18 година

Кадетском европском екипном првенству 2017. године дошао је крај! Све се одвијало по нашем зацртаном плану што се наше мушке репрезентације тиче. У последњем колу, без апсолутно икаквих потешкоћа, наше младе аждаје успеле су да победе четврту екипу Пољске са феноменалним резултатом 3,5-0,5 што је било далеко довољно за сребро. Репрезентација Немачке је такође лако добила Турску, што нама није ишто у прилог, али свакако се не можемо бунити овим што смо постигли. Наша екипа дели прво место, али због додатних критеријума је ипак завршила на сјајном, другом месту. Сребро сија као злато!!! Треба такође истаћи и одличне појединачне успехе на таблама. Михајло Радовановић је освојио треће место на својој табли, док се Веља Ивић окитио још једним сребром! Честитке!


Прва постава женске селекције завршила је у средини, што је далеко испод очекивања узевши у обзир стартну, прву позицију. Друга екипа је заузела 13. место, исто као и на стартној листи што се не може баш назвати неуспехом. Лоши турнири се дешавају и треба да служе као опомена и предзнак за нешто добро што сигурно следи. Оно што је позитивно, јесте да је Марина Гајчин неочекивано освојила пехар за најлепшу партију турнира, који се односио на феноменалну победу против Словенке Иване Хрешчак, у другом колу!


Селектор Дејан Несторовић је презадовољан сребром и тимским духом који је неизмерно владао. Треба напоменути да је ово једина медаља са престижних јуниорских и кадетских првенстава у последњих неколико година (изузев Зајићевог сребра на појединачном Светском првенству 2013). Наши омладинци и омладинке стигли су у Београд 24. 08. Увелико су спремни за нове изазове који их чекају како на Првој лиги, тако и на Европском и Светском кадетском првенству. Још једном све честитке нашим момцима и желимо свим репрезентативцима и репрезентативкама пуно среће на наредним турнирима!!!


Пресрећна кадетска репрезентација Србије,
Београд,
24. 08. 2017.