Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Фуенхирола 2017 - најава

Фуенхирола 2017 - најава

17.09.2017 /   Баралић, Небојша (2235)

Универзитетско првенство Европе 2017 - прва информација

Поштовани,

Шпански град Фуенхирола (Fuengirola) ће у периоду 20-25. септембар 2017. године бити домаћин најбољим универзитетским шаховским екипама из више држава Европе.

Такмичење је екипног карактера, а одиграће се турнири у убрзаном и брзопотезном шаху. Још је нејасан систем такмичења јер ће се ове године први пут играти по новом моделу. Тачан формат и детаљи такмичења биће усаглашени на техничкој конференцији која ће бити одржана дан пре почетка првих партија.

Србију ће представљати Универзитет у Београду, а екипу сачињавају ИМ Марко Ненезић (Грађевински факултет), ИМ Владимир Луковић (Математички факултет), жИМ Јована Ерић (Биолошки факултет) и жИМ Адела Великић (Електротехнички факултет). Вођа нашег тима је Небојша Баралић.

У плану је било да на пут крене још једна женска екипа у саставу Мила Жарковић и Тијана Благојевић које су обе студнеткиње Факултета организационих наука и природно је било да буду у истој екипи. На жалост, због низа несрећних и непланираних околности није дошло до формирања ове екипе.

Резултати шахиста-студенат од ранијих година дају нам право да се надамо добрим резултатима у Шпанији. Пре две године у Јеревану наша женска екипа је освојила бронзану медаљу (Анђелија Стојановић и Мила Жарковић), а прошле године у Загребу освојено је чак шест медаља у више дисциплина. У убрзаном шаху женска екипа је била прва (Адела Великић и Јована Ерић), мушкарци трећи (Владимир Луковић и Милош Станковић). У појединачној конкуренцији Адела Великић је освојила златну, а Јована Ерић бронзану медаљу. Две медаље су освојене и у брзопотезном шаху, сребрну Адела Великић и бронзану Мила Жарковић.

Овогодишње учешће је омогућено захваљујући помоћи Ректората Универзитета у Београду, Спортског удружења Универзитета у Београду и Универзитетског спортског савеза Београда.

Потрудићу се да, као и са сваког универзитетског међународног такмичења, редовно извештавам на крају сваког такмичарског дана.

Поздрав, Небојша Баралић