Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Пошаст тачка ком

Пошаст тачка ком

18.01.2018 / ФМ Андрејић, Владица (2246)

13.01.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2246) : Обраћање јавности - коментари
29.01.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2246) : Обраћање јавности 2 - коментари 2
07.08.2017 / ФМ Андрејић, Владица (2246) : Одговор на одговор
09.08.2017 / ЖФМ Вујић-Катанић, Бранка (2063) : Реаговање на саопштења
23.12.2017 /   Вечити шах инфо : Налаз Комисије ШС Србије

Пре нешто мало јаче од годину дана, неки шизофреничар је отворио сајт са екстензијом com јер је умислио да је Шаховски савез Србије. Првих неколико чланака који су тамо објављивани биле су дегутантне бљувотине где се види да писац болује од озбиљних психосоматских поремећаја. Анонимни психопата се, гле чуда, никада није потписао, док његови неауторизовани чланци обилују небулозним нападима на ствари који су конкретни људи потписали и стоје иза тога. Колико сам ја приметио, највећи пропагатор тих цом дебилизама био је Горан Урошевић.

Горан Урошевић се појавио у српском шаху након нелегалне смене Копање са места председника ШСС, кад је узјахао на позицију делегата Србије у ФИДЕ, а како завршава прљаве послове за високопозициониране иностране факторе то га ФИДЕ не склања са званичног сајта, иако је одавно смењен са те функције. У питању је човек који не може да напише саопштење, а да бар једном масно не слаже, човек који ће газити преко мртвих, само да се поново докопа те изгубљене позиције делегата у ФИДЕ и свих бенифиција које она носи! Тако долазимо до ситуације да Горан Урошевић претходних дана масовно лобира по Београду, да по било коју цену смени актуелно руководство у ШС Београда. То би му донело неке гласове који би му даље помогли да по било коју цену смени актуелно руководство у ШС Србије, а што би коначно оправдало циљ, позицију делагата у ФИДЕ.

Било би добро да клубови Београда, који ће у наредном периоду учествовати или неучествовати у разним гласањима, знају да Урошевићева опција неће ништа донети ШС Београда. Ево мале илустрације. Неки нелегални фактори су за десетак дана заказали нелегалну "Редовну изборну скупштину ШСБ". Ту се као њихов предлог за председника ШСБ помиње Драган Вучићевић, који је приложио Предлог програма рада. Кренем да читам дотични Предлог, а на првој тачки пише "финансијска консолидација" и мени је то било довољно да престанем да читам!

Колико је то жалосно да Драган Вучићевић говори о финансијској консолидацији. Ако се мало послужите гуглом, видећете да је то човек који је на изричит захтев СПС 2008. године постављен на место директора Сава центра, а да ће његове дугове отплаћивати генерације. Човек је успео да од Сава центра направи губиташа, ајде да разумем да је ГСП губиташ, али забога Сава центар! И сад ће тај човек да учини да ШСБ процвета? После таквих ствари неки људи једноставно не заслужују другу шансу!

Што се Горана Урошевића тиче, ајде да размотримо да ли он заслужује другу шансу. За неупућене, он је човек који је био директор Европског клупског купа у Новом Саду 2016. Они који су читали Извештај са ЕКК добро знају колико је срамно дотични написан јер читава прича врви од корупције и неспособности. Извештај је свакако фалсификован јер се по редним бројевима клубова види да су неки брисани и преправљани. Неки од шест клубова који нису били у званичном хотелу су своје додатне обавезе исплатили кешом, али тога у табели нема. Да је само то, било би добро, много штошта у том извештају фали и ја се питам у чијим џеповима су завршили силни новци. На то ваља додати и неразумне одлуке, од тога да се доведу судије Ш категорије из иностранства, а онда сместе у најбољи хотел по једнокреветним собама, до гратес соба које су додељиване неким играчима који су играли опен турнир.

Корумпирани и неспособни Урошевић је одлучивао о томе коме неће да наплати коју таксу, који људи ће имати које бенифиције и тако то, вероватно да би му ти исти једног дана све то лепо приватно вратили, а све то о трошку ШСС. А док је мрмот мотао чоколаду у фолију, лопов однесе кући дигиталне табле које су власништво ШСС. Уместо да донесу профит од преко 80000 евра (у најпесимистичнијој процени), ЕКК је донео ситан плус од мање од 15000 евра! Смешно је да је после тога дошло једно непрофитабилно такмичење, Првенство Европе за младе у убрзаном и брзопотезном шаху, које је организовала друга гарнитура људи и ту успела да направи већу зараду за ШСС.

Неки детаљи које се помињу у овом тексту могу се прочитати у раније објављеним чланцима на Перпетуалу, а чије сам линкове поставио на почетку овог чланка. За крај да резимирам, свако ко подржи Горана Урошевића у свом животном сну ФИДЕ делегата, дебело ће ме разочарати, јер таква пошаст не заслужује другу шансу!